Az állatvilág története David Attenborough-val

Bakancslistához adom
Rise of The Animals With David Attenborough
dokumentumfilm sorozat

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az Élet keletkezése című háromszoros Emmy-díjas sorozat után David Attenborough és stábja újabb nagy jelentőségű dokumentumfilmmel jelentkezik: Az állatvilág története David Attenborough-val a Földet jelenleg uraló gerincesek - halak, kétéltűek, hüllők, madarak, emlősök - sikersztoriját tárja elénk közérthető magyarázatok és csodálatos felvételek segítségével. Az 500 millió évet felölelő idő- és térbeli utazásunk során a közelmúlt valamennyi kulcsleletének feltárási helyére eljutunk, így többek közt Kínába is, ahonnan az utóbbi időben egyre-másra kerülnek elő a forradalmi jelentőségű, a paleontológusokat vadonatúj, sose remélt információkhoz juttató állatmaradványok.

Melyek voltak a legfontosabb fordulópontok a gerincesek történetében? Mikor, miért és melyik állat "növesztett" először gerincet? Honnan származnak a kéz- és a lábujjak? És miért melegvérűek az emlősök? Efféle izgalmas kérdésekre keres választ David az új sorozatban, melyben lenyűgöző számítógépes grafikák és csodálatos valós felvételek elevenítik fel előttünk az elmúlt évmilliók evolúciós áttöréseit.

Tartson David Attenborough-val, és járja be alig két óra alatt azt az egyszerre szépséges és gyötrelmes utat, melyen állat-őseink év-százmilliók alatt verekedték végig magukat!

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Cisco 2017 okt. 01. - 10:01:55 10/10
Lenyûgözõ!
Az evolúciós történet... és maga Attenborough is.

Meg persze az õt segítõ fantasztikus filmes technika.

tombenko 2015 jan. 17. - 15:19:28
Attenborough fáradhatatlan - és ez tök jó!