Az álomtévé

Bakancslistához adom
Uranya
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-görög vígjáték, 94 perc, 2006

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

1969 nyara, Görögország a diktatúra alatt. Az egyik vidéki kisvárosban a fiatal Achilles eltöri a lábát, miután leesik a helyi mozi kerítéséről. A pucér Bridget Bardot-ot akarta meglesni. A közeli nagyvárosban kezelik a lábát, ahol Achilles életében először lát tévét. Teljesen a hatása alá kerül, ezért hazatérve a barátaival együtt elhatározza, hogy pénzt fognak gyűjteni, hogy abból tévét vesznek. Ahogy gyarapszik az összeg, a kölykök dilemma elé kerülnek, megvegyék álmaik televízióját, vagy inkább költsék a pénzt Uranyára, aki bevezeti őket a szerelem rejtelmeibe. Közben a hatóságok letartóztatják Achilles apját.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Rahar 2011 júl. 17. - 00:13:42 6/10
Számomra ez egy közepes film, érdekes alaptörténet, gyerekeknek szóló cselekményvezetés és humoros jelenetek jellemzik. Ha a vége nem lett volna olyan amilyen és egy kicsit humorosabb, akkor be is került volna a gyûjteményembe. Így legfeljebb egyszer jó volt megtekinteni, de többször nem akarom. Aki szereti a vidéki történeteket és/vagy a gyerekekrõl szóló alkotásokat az nézze meg, bár nem egy tipikus gyerekfilm. 6 pontra értékeltem.
Crazy Horse 2009 szept. 18. - 10:22:25
Kedves film, egyszer mindenképp nézhetõ. Akiben megmaradt még akár egy kevés is a gyermeki álmodozó énjébõl, annak biztosan tetszeni fog.
1-2 résznél igazán jót nevettem, eszembe juttatta kamaszkorom hülyeségeit :)
Csak a nagyon-nagyon prûdeknek nem javaslom.
shybuja 2009 jún. 23. - 19:25:51
Nem tudtam végig nézni a filmet :-( Nekem egyáltalán nem tetszett