Az utolsó ember a Földön

Bakancslistához adom
The Last Man on Earth
amerikai-olasz horror, 86 perc, 1964

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Dr. Robert Morgan, az utolsó emberi túlélője egy rejtélyes kórnak, ami valamennyi embertársát vérszívó élőhalottá változtatta. Minimalista műfaji remekmű Vincent Price eksztatikus alakításával és modern élő halottakkal.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Andrew8 2010 okt. 13. - 12:17:21 8/10
Az utolsó ember a Földön:

Gyakorlatilag ugyebár a Legenda vagyok eredetije ez a film, de vannak különbségek elsõre mindenkinek feltûnhet a fekete-fehér filmes megoldás ami szerintem még erõteljesebbé tette ezt az alaphelyzetet egyedül egy nagyvárosban éjjelente vámpírokkal karöltve, jobban átjött ez az érzés itt. Míg a Will Smithes filmben a film eleji nagy totálok erõsek a nappali kietlen városról). Másodjára feltûnhet hogy talán sokkal több a drámaibb vonal a filmben meghagyták ebbõl a filmbõl az ember legjobb barátját és társát a kutyának drámáját a 2007-es verzióban is, de nem volt talán ennyi és ilyen hosszú visszaemlékezés, ilyen erõs drámai vonallal mint itt. A filmzene a régi idõk filmjeit legfõképp a 40-50-60-as évekéit az Ártatlanokat, Az aranypolgárt vagy Hitchcock korai filmjeit idézheti s ez nagyon kellemes volt nékem.
Sajnos a zombik/vámpírok hörgései és mozgásai a filmben elég viccesre minthogy félelemkeltõre sikeredtek lehetnek a technikai korlátok az okai is persze illetve rendezõi instrukciók hiánya.
Vincent Price nagyon jól illet a filmbe, eleinte furának találtam de ahogy haladtunk elõre a történetben egyre jobban átéreztem a sorsát. Kicsit talán ma már lassúnak vontatottnak tûnhet a film olykor és ez némileg igaz is, de sokat adnak az erõsek képi világ a drámai jelenetek, események és a fõszereplõ játéka is. Hangulatos film tehát de nem mondanám, hogy sokszor újranézném ma már.
A film végén van egy mondanivaló is az emberek kegyetlenségével és gondatlanságával,nem törödömségével kapcsolatban.

78%