Az utolsó falusiak

Bakancslistához adom
The last peasants
150 perc, 2003

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A filmet 16 hónapon át forgatták egy észak-romániai kis falucskában, Budestiben. Az utolsó falusiak néhány család életét, szerelmeit, utazásait és tragédiáit követi nyomon.
Első film: Utazások.
A kommunista időkben hatalmas Damian-család mostanra a falu legszegényebb családja lett. Ion és Maria mindent megtesz, hogy kijussanak. De sem a báty, sem a sógornő élete nem rózsás odakint. Házasságaik széthullóban, küzdenek azért, hogy életük másról is szóljon, ne csak a munkáról és a pénzről.
Második film: Kísértés.
Az Oprisc család generációkon át a legtekintélyesebb család volt a faluban, a világháborúk, a megszállás és a kommunizmus idején is. De a tíz év,,kapitalizmus és demokrácia" mindazt fenyegeti, amit ők képviselnek. Van egy vízzel hajtott cséplőgépük, övék a falu gabonájának 10%-a. De a gyerekek nem akarják átvenni a farmot.
Harmadik film: Jó feleség.
A harmadik epizód két család sorsát követi nyomon. Az egyik úgy döntött, hogy a faluban marad, a másik kettévált: a feleség Párizsba ment, a férj maradt. A Jó feleség a változásról szól. Arról, hogyan élnek a bevándorlók nyugaton, majd visszatérvén hogyan alakítják át otthonaikat, környezetüket.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?