Ázsia

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Ázsia a Föld legnagyobb kiterjedésű és egyben legnépesebb kontinense, ahol az ellentétek békésen megférnek egymás mellett. Vallási, etnikai, kulturális sokszínűség, az ebből adódó feszültségek és ezek kezelése – közel négymilliárd ember életét vesszük górcső alá a Hír TV külpolitikai magazinműsorában, amely hétről hétre a legfrissebb hírekkel jelentkezik a politika, a gazdaság, a tudomány és a kultúra területéről az ázsiai régióból.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
SandCreek 2012 febr. 20. - 16:20:07
Itt mindenkivel egyetértek. Jó érzés.

"Ha majd az utolsót szigonyozzák meg,utána mit fognak megszigonyozni? Majd tüntetnek,mint a Brit halászok a Brit halászati minisztérium elõtt,hogy a megélhetésüket fenyegeti az Atlanti óceáni tokhalak drasztikus megfogyatkozása."
Az általad említett 100 km-es vonóhálók külön is érdekelnek. Sajnos, ezeket olyan helyeken alkalmazzák, ahol 'madár' is alig jár, nemhogy 'tüntetõ'. Úgy tudom, hogy amikor néhány ilyen hálót betiltanak, vagyis módosítgatják a rendelkezéseket, akkor ezeket hivatalosan nem használják tovább. Máshol, némileg módosított hálókkal folytatják. És mi van azokkal a jogilag törvényen kívül helyezett gigantikus csapdákkal? Senkinek nem áll érdekében azokat fölszedni, mivel az túl sokba kerül. Állatok százezerei pusztulnak el továbbra is 'nem hivatalosan.'

Nézzünk szembe a szomorú igazsággal: a kapzsiság irányít minket. Akármilyen állam vagy politika párt nevében.
Béciman 2 2012 febr. 20. - 15:58:15
Köszönöm!

Egyébként éppen Ázsiában esznek meg minden tücsköt-bogarat, miért van szükségük pont a bálnák húsára? A nem veszélyeztetett állatok emberi fogyasztásra történõ tenyésztése elég fehérjét tud biztosítani és a halakat sem kéne mind kifogni a tengerekbõl, azokat is lehet mesterségesen szaporítani.

A bálnákhoz hasonlóan mészárolják le szintén "hagyományból" a delfineket is.
atti1974 2012 febr. 20. - 15:48:48
Egyetértek veled.
Cinikus pofátlanság,az emberek hülyének nézése amit mûvelnek.
Ha majd az utolsót szigonyozzák meg,utána mit fognak megszigonyozni?Majd tüntetnek,mint a Brit halászok a Brit halászati minisztérium elõtt,hogy a megélhetésüket fenyegeti az Atlanti óceáni tokhalak drasztikus megfogyatkozása.Nem ám õk a hibásak,hogy 100Km-es vonóhálókkal lehalásszák a tengereket,nem.A halászatot visszafogni nem lehet,mert azt a kapzsiság,mint a legjellemzõbb emberi magatartásforma nem engedi.
Néha tanulhatnánk az általunk primitívnek tartott természeti népektõl(már amíg vannak),hogyan kell a környezetünkel egyensúlyban élni.
Béciman 2 2012 febr. 20. - 15:43:54
.
Béciman 2 2012 febr. 20. - 15:43:12
.
Béciman 2 2012 febr. 20. - 14:18:06
A mûsor itt tekinthetõ meg:

Erõ és ritmus – Ázsia (2012.02.18.)

http://mno.hu/azsia
Béciman 2 2012 febr. 20. - 14:07:37
VIVA SEA SHEPHERD!!!
Béciman 2 2012 febr. 20. - 14:06:02
A február 18-i adásban a nagy valószínûséggel japán származású mûsorvezetõ azt állította, hogy Japán csak kutatási céllal öl meg bálnákat. Ha ez igaz lenne, akkor néhány bálna elejtése is elég lenne, ezzel szemben Japán kereskedelmi mennyiségû állatot gyilkol le és húsuk bizonyítottan a japán piacokra kerül fogyasztás céljára. Hát ezek a nyomorult rizszabálók nem tudnak mást enni?! Ilyen nyomor lenne Japánban? Á, dehogy! Csak ugyebár a "hagyományok"!

Tudja azt valaki nálunk, hogy egy hagyományhû japán csak fa evõpálcikával eszik? És azt tudjátok, hogy ezt a pálcikát étkezés után eldobja, mert mégegyszer már nem eszik vele? Tudjátok, hogy emiatt mennyi fát vágna ki?!

Már régóta figyelemmel kísérem a SEA SHEPHERD bálnavédõ munkáját és pontosan tudom, hogy a Hír TV ezen adásában elhangzott állítás HAZUGSÁG!!!
Ezúton is felszólítom mind a mûsorvezetõt, mind a Hír TV-t, hogy ezt a mocskos hazugságot ne terjessze és az elsõ adandó alkalommal helyesbítsen! Matsuzaki Diána Sayuri származása okán egyértelmûen elfogult, de ez még nem menti fel az újságírói tisztesség alól!