Bushwick

Bakancslistához adom
amerikai akcióthriller, 94 perc, 2017

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nefefe febr. 21. 16:04:10 6/10
Tartalom hiányában megnéztem a Wiki-t, hogy miről is szól ez az egész. Ugyanis a film első perceiben csak az értelmetlen káoszt láttam. Nem tudtam, mi történik, ki van ki ellen és miért… Tehát a hivatalos tartalom a Wikipédiából:

Egy volt amerikai haditengerészeti szanitéc és egy fiatal egyetemista lány furcsa szövetséget kötnek, amikor titokzatos, erősen felfegyverzett milícia támadja meg városukat. Miután mindketten megsérülnek a harcok során, együtt kell dolgozniuk, hogy megmentsék családtagjaikat és elmeneküljenek az Egyesült Államok hadseregének civilek számára fenntartott kivonulási pontjára.

Mivel ettől sem lettem okosabb, megnéztem az IMDb tartalmat. Íme:

A BUSHWICK a húszéves Lucy (Snow) és a háborús veterán Stupe (Bautista) történetét meséli el. Texas és más államok (főleg déli) megpróbálnak kiválni az Egyesült Államokból, és NYC-t tárgyalási eszközként használják. Lucy találkozik Stupe-pal, miután feljött a metróból Brooklyn katonai inváziójába. Együtt elhatározzák, hogy átkelnek Bushwick áruló öt háztömbjén – tele fosztogatókkal, helyi milíciákkal és a megszálló csapatokkal, hogy hazaérjenek, és újra találkozhassanak Lucy nagyanyjával.

Na ugye, most már sokkal jobb! Vagy nem… Tehát Bushwick New York Brooklyn negyedében van, amit ismeretlenek megtámadtak. Majd később kiderül, hogy mi történik, mi a támadók célja. Én csak azt nem értem, ha valaki megtámad egy várost, mi haszna származik abból, hogy ártatlan civileket válogatás nélkül gyilkol… Ez nem tűnik értelmes katonai akciónak… És még valamit nem értettem: hol volt az amerikai hadsereg és a Nemzeti Gárda? Na és a rendőrség? Nem nekik kellett volna ilyen esetben intézkedni? Szomorú, hogy a civileknek kell megvédeni a várost. Ilyenkor jól jön az amerikai fegyvertörvény… Amellett, hogy elég zavaros film, ráadásul elég lassú is. Kivéve a végső eseményeket. --- spoiler --- Az milyen már, hogy a végére mindkét főszereplő meghal??? Nem egy nagy durranás, egyszer meg lehet nézni.
1/10
pihes 2023 márc. 21. - 14:12:08 1/10
És, ez a nagy semmi. De azért értékelem, EGY/TÍZ
1/10
kool77 2023 márc. 15. - 22:07:10 1/10
Sok elbénázott részlet. Leginkább ZS kategóriás alakítások.
1/10
Director7 2023 márc. 15. - 01:33:03 1/10
Egy film, ami annyira ZS kategória, annyira értelmetlen, üres, amilyen sajnos ma sok ember élete... végigtekerni is szenvedés volt.
8/10
ukotaf 2018 nov. 24. - 06:53:04 8/10
A film jó, a dramaturgiát nem értettem egészen
SPOILER!
miért akar néhány állam kilépni az USA- ból?
SPOILER VÉGE!
Bautista és Snow remek párost alkottak.
Tisztelettel.