Calder - A levegő szobrásza

Bakancslistához adom
Calder
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia dokumentumfilm, 51 perc, 2009

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"1898-ban születtem egy művész családba. Gyerekkoromban apámnak álltam modellt, aki akadémikus szobrász volt, s aki csak "kukabúvárnak" szólított. És valóban a zsebem mindig tele volt, kaviccsal, fadarabbal, üvegszilánkkal, madzaggal és tollal."
Vajon meddig őrizhető meg az emberben a gyermeki kíváncsiság, a minden iránt való érdeklődés, a kreativitás és a határtalan képzelet? Vajon megmarad-e a gyermekekre jellemző nyíltság, könnyedség, s új iránti vágy egy felnőttben? Alexander Calder életműve jelentheti az igenlő választ a fenti kérdésekre, s találónak tűnik a művész egyik kritikusának vélekedése, amikor Caldert Pán Péternek nevezte. Calder művészete lebilincselő: életteliségével, könnyedségével adja vissza a művész munkáinak mágikus hatását, játékosságát, és folytonos izgalomban, várakozásban tartja a nézőt.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 jún. 23. - 21:11:45
Érdekes volt a film, bepillanthattunk a mûvész gondolkodásmódjába, s közben rengeteg alkotását is láthattuk: rajzokat, drótszobrokat stb. Rendkívül furcsák az alkotásai, legalábbis számomra, és sokféle anyaggal, formával, témával dolgozott. Calder neve nem cseng ismerõsen idehaza, ezért is fontos, hogy elkészült ez a film, rengeteg információhoz juthatunk belõle.