Amellett, hogy a játékosoknak ízletes és látványos ételeket kell készíteniük (akár adott alapanyagokból egy meghatározott ételt, akár saját a fantáziájukra bízzuk, hogy mit hoznak ki egy kosár hozzávalóból, vagy bizonyos alapanyagokból), a zsűri tagjai a lehető legkülönfélébb módokon tesztelik a versenyzőket.
A verseny:
A műsorban már csak a legjobb 12 versenyző vehet részt. Az első hat alkalommal a szakácsok (és amatőr konyhaművészek) véletlenszerűen összesorsolva mérik össze a tudásukat, így jutva be az elődöntőkbe, végül a legjobb három versenyző az ötvenperces döntő során bizonyít a zsűrinek és a nézőknek.
A zsűri tagjai: Váncsa István (újságíró), Szily Nóra (televíziós újságíró), Zsigmond Gábor (fotós), Serényi Zsolt (szakács).
Hozzászólások