Columbo: Kettős ütés

Bakancslistához adom
Columbo: Double Shock
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 70 perc, 1973

Értékelés:

77 szavazatból
Szerinted?

Nem sokkal azelőtt, hogy a fiatal Lisa Chambers feleségül menne az idősödő fitness-bajnok, Clifford Paris-hoz, a férfit holtan találják. Bár az első diagnózis egyértelműen a szívrohamot jelöli meg a halál okának, Columbo hadnagy mégis arra gyanakszik, hogy gyilkosság történt. A gyanúsítottak pedig egy ikerpár: Dexter és Norman Paris.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Cleo. 2018 jan. 30. - 22:44:33 9/10
Van olyan Columbo rész, amikor a nyomozás kezdetekor Columbo közli, hogy van még folyamatban másik ügye is amin épp dolgozik?
nuiii 2017 ápr. 23. - 16:11:50
Julie Newmar.....
6/10
gregga 2016 júl. 25. - 00:50:07 6/10 Előzmény gladiolus
Re SPOILER

A sztori szerint a fiúk nem tudták, mi van/lesz a végrendeletben.
Nekem az ügyvéd motivációja problémás. Van egy nem túl okos potenciális ügyfele, akit nem érdekel a pénz, így legálisan fejhetné, de ehelyett a gazfickókkal paktál le.
10/10
LexH 2015 aug. 02. - 07:11:57 10/10
A család bizarr figurák gyülekezete, ugyancsak bizarr problémákkal s egy olyan házvezetõnõvel, akinek abból áll az élete, hogy e bizarr társaságban valamilyen rendet tartson. Számomra az õ drámája a legérdekesebb s a legszomorúbb is egyben - az említett utolsó jelenetet azért idéztem.
A film egy érdekes és igen gyakori pszichológiai problémát, a testvérgyûlöletet - mely néha furcsamód éppen az ikreknél jelenik meg - nagyon érzékletesen ábrázol. A legpontosabban talán azt, hogy ***SPOILER*** közös érdekek esetén, praktikus okokból milyen könnyen szüntethetõ meg kis idõre ez a gyûlölet. ***SPOILER vége***
gladiolus 2015 aug. 01. - 16:22:29
Egyébként most legutóbb a hosszúlábú ún. jóképû menyasszony volt az, aki idegesítõ volt számomra. Egészen pontosan akkor, amikor az elején megérkezett, mint egy ripacskodó gyerek, dobálta a lábait, nameg lecsúszott a lépcsõ korlátján-Jézusom, de taszító volt. A korláton való lecsúszás Mary Poppinsnak privilégiuma, csakis neki állt jól, szinte a védjegye.

SPOILER*****

Meg a másik. Most komolyan, ez a Clifford nevû Tata magának köszönheti a bajt. Ekkora vagyonnál nem lehetett volna már mindenkirõl gondoskodni? A csaj kifejezetten kihangosította, hogy nem érdekli a pénz, erre ez a vén hülye az egészet ráhagyja. Lehet, hogy hülye vagyok, de némileg érthetõ az ikrek felháborodása.Most nem? Emberek vagyunk, nem gyerekek. Mindenkinek kell a pénz.

SPOILER vége****
10/10
LexH 2015 aug. 01. - 06:02:02 10/10
Nagy pillanat a film utolsó jelenete, amelyben Columbo átkarolja a zsémbes házvezetõnõt. Na, ezt a nyomozást is lezártuk, ebben a házban sem kell többé takarítani, cserélgetni a törölközõket, pucolni az ezüstöt, veszekedni a nyomozóval, hívni a tévékészülékhez hetente a szerelõt.
S ehhez a filmhez sem kell már megfelelõ szinkronhangokat keresni…
8/10
nikato 2015 jún. 26. - 21:48:40 8/10 Előzmény ad mala
Egyetértek!!! Nagyon kevés karakternek áll(t) jól Hacser Józsa hangja!! Itt a házvezetõnõ rettentõen idegesítõ volt vele, de más hanggal is idegesítõ lett volna, de így meg kétszeresen!
10/10
LexH 2015 jan. 19. - 06:44:25 10/10 Előzmény csabaga
Ez így van. Gladiolus linkjén jól látható, hogy Landaunál elhatározás kérdése volt, hogy akart-e ijesztõ és ellenszenves lenni. A házvezetõnõ figurája miatt újra megnéztem a filmet Jeanette Nolan remek, akárcsak Hacser Józsa szinkronhangja.
ad mala 2015 jan. 18. - 16:19:16 Előzmény gladiolus
Igen, alapból rémes volt amit mûvelt a házvezetõnõ, az egész jelenet és a karakter is túl volt spilázva, ráadásul, Hacser Józsa a finom szólva nem épp éteri hangjával most még ripacskodott is és olyan éktelen károgásba csapott, hogy azzal simán leforgathatták volna a Madarak 2-t. Ki-bír-ha-tat-lan volt.

Martin Landau meg, nos, karakteres arcú színész:D.
csabaga 2015 jan. 18. - 15:58:28
Érdekes,a karakteres vonásai(nagyon széles száj...)ellenére sorozatokban(Alfa Holdbázis,az eredeti Mission Impossible)pozitív szereplõ volt.
10/10
LexH 2015 jan. 18. - 08:55:28 10/10 Előzmény gladiolus
Azt hiszem, Landau fiatalon jóképûnek mondható színész volt, de erõs karaktervonásai miatt gyakran játszattak vele ellenszenves figurákat. Hitchcock Észak-Északnyugat címû filmjében õ volt az egyik legijesztõbb arc, amihez elég volt nagyra nyitnia a szemét és keveset pislogni.

"ccaty"-nek:
Egyetértek azzal, amit Hacser Józsa szinkronhangjáról írsz. Én is írtam róla valahol.
gladiolus 2014 okt. 12. - 14:29:08 Előzmény ceia
Okés rendben, az ilyen dolog mindig nagyon szubjektív. :-)

Találtam róla egy linket, ahol sok arcát megmutatja,

http://www.aveleyman.com/ActorCredit.aspx?ActorID=9785

Azt meg kell hagyni, hogy egyetlen ember sincs, akinek nincs jó vagy rossz napja, elõnyös vagy elõnytelen arca, ez természetes.
De az, hogy a bácsi 86 éves, mindenképpen tapsot és elismerést érdemel. :-) Mert ez sokkal fontosabb, mint a megjelenés.

Érdekelne néhány arc azok közül, akiknél elkapcsolsz. :-) Talán vigyoroghatnék egy kicsit. Hm? Van ilyened?
ceia 2014 okt. 11. - 10:57:42 Előzmény gladiolus
Szerintem Martin Landau jól nézett ki. (Koenig parancsnok! :) ) De tudnék pár arcot mondani, akiktõl én kapcsolok el. Külön érdekesek az ilyen részek, amikben van egy híresebb vendégszereplõ is!
gladiolus 2014 aug. 25. - 07:20:55
Ebben a részben valahogy annyira sikerült összegyûjteni idétlen küllemû embereket, hogy már a végén vigyorogtam rajta. Martin Landau feje annyira taszító, de az ügyvéd is hasonlóképpen furcsán ufó megjelenésû volt, és a tévében látható figurák is. Nyomasztó volt, mint egy panoptikumban.
Ms Pack pedig elviselhetetlen volt, én nem tudom, egy ilyen természetû nõszemélyt hogy lehet elviselni évtizedeken keresztül, persze valószínû, hogy a volt fõnökével mindig elbûvölõen és csillogó szemekkel beszélt, és hasra volt esve a pénz és a fényûzés elõtt, csak a szegény hétköznapi figurákkal viselkedett úgy, mint egy fúria. Szánalmas természet, nem csodálom, hogy senki sem vette feleségül.
Columbo rendetlenségét én is utálom, de azért vannak határok.
ccaty 2014 aug. 09. - 00:11:37 Előzmény LexH
Hát ha ez valóban akkor a sokadik ismétlés lehet, mert éppen most is ezt adják. Annak a bizonyos házvezetõnõnek a szinkronhangja pedig Hacser Józsa. Imádtam a szinkronjait, akár gyermek- akár felnõtt filmekhez készültek. Dicstelenül és méltatlanul bántak vele életében és halála után is. Idén márciusban halt meg.
cellasto 2014 jan. 13. - 19:21:20 Előzmény kakoeri
igen,már van olyan rész,amit háromszor láttam mostanában egymás után...
kakoeri 2014 jan. 13. - 18:36:43
Már január van, de az októberi hozzászólás még mindig helytálló. Mintha egy helyben járna a Columbo sorozat. Néhány kiválasztott rész, unásig ismételve. Pedig ilyet egy igazi Columbo rajongó csak akkor mond, amikor már valóban elviselhetetlenül sok az ismétlõdés.
Bogla 2013 okt. 30. - 18:14:21
ez nemrég már volt. A tegnapi is. Az azelõtti is. Ez már a harmadik vagy negyedik olyan epizód mostanában, ami pár hónapja is mûsoron volt. Még szinte minden kockára emlékszik a nézõ. Nagyon kedvelem Colombo karakterét, szórakoztató, asszertív és talpig úriember figuráját. Ez az egyetlen film, amit nézni szoktam, minden csatornát beleértve. De már nem sokáig.
Gondolják, hogy van értelme ilyen hamar újra leadni? Abban az esetben, ha kizárólag feledékeny aggoknak szánják. Vajon a hirdetõik is nekik szánják a reklámjaikat?
Nem tudom eldönteni, hogy véletlen-e vagy szándékosan nem érdekli a szerkesztõket.
10/10
LexH 2012 okt. 06. - 15:07:20 10/10
Az ikrek élete sok dramaturgiai lehetõséget tartogat, melyeket jól aknáz ki a film. A házvezetõnõ figurájával pedig olyan eredeti figura jelenik meg, amilyen a mai sorozatok szerzõinek eszébe sem jutna.
Hibátlan a fõszereplõ megkettõzése mind a színészi játékban, mind pedig a még hagyományos (és sok nehézséggel járó) operatõri munkában.
10/10
Deni7676 2008 ápr. 01. - 22:45:33 10/10
Tuti jó filsorozat,és csak sajnálni tudom azokat,akik nem tudják megnézni köztük a férjemet,aki 6-ra jár dolgozni.Én Gyesen vagyok,és szerencsére meg tudom nézni de ne csak nekünk és a nyugdíjasoknak adják le a mûsort,hanem a kiérdemelt gürizõ munkásoknak is!!Remélem,nem késöbbre hanem elöbbre teszik a film leadását.
Összes hozzászólás