Családi összeesküvés

Bakancslistához adom
Family Plot
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 115 perc, 1976

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Egy jómódú asszony jósnő segítségét kéri, mivel szeretné megtalálni negyven éve született unokaöccsét, hogy ráhagyja a vagyonát. A jósnő és barátja nagy üzlet lehetőségét látják, s az örökös nyomába erednek. A kezdetben halottnak hitt férfi, hamarosan előkerül. Kiderül azonban róla, hogy nem más, mint egy többszörös rablógyilkos.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Rojita 2020 ápr. 25. - 23:19:40 10/10
Most találtam a yt-on, nem emlékszem, h korábban láttam volna.
Izgalmas volt végig, de érződött rajta a patina. Nem volt horror, akció, vagy thriller. Nem volt benne verekedés és trágárság és mégis végig, állandó feszültséggel lebilincselte a nézőt.
Voltak Hitchcocknak ennél híresebb, rémisztőbb filmjei is, de azért szórakoztató, jó kis krimi ez még ma is.
Külön élmény, h a fsz magyar hangja, Mécs Károly.
csabaga 2014 júl. 29. - 18:30:53
Most olvastam,a cím helyes fordítása inkább Családi sírbolt lett volna...
SmellslikeBULLSHIT 2014 febr. 24. - 22:50:00
Valahogy úgy járhatott a mester, hogy a krimi mûfaj lassan lemászott a filmvászonról a TV képernyõjére, õ meg ott maradt, ahol volt. Olyasmi "feeling" volt, mint a Columbo, vagy a Petrocelli, ettõl függetlenül ez is egy jól sikerült, erõs darab, egy fajta krimi vígjáték, de szerintem inkább az elõbbi javára billen a mérleg.
LexH 2012 aug. 02. - 12:32:10
A képen látható jelenet különlegessége (vagy inkább különössége), hogy az öreg Hitchcock (akinek ez volt az utolsó filmje) ezt a "fék nélkül a szerpentinen plusz egy hülye csaj" helyzetet egy az egyben átvette a Fantomas elsõ részébõl. (Mondhatnám lopta.) Mivel egész pályáját az eredeti ötletek és megoldások jellemezték, feltételezhetõ, hogy nem szándékos volt az átemelés. Talán nem is tudta, hogy látta már valahol.
A jelenet egyébként roppant szórakoztató (ugyanúgy mint a Fantomasban), s maga a film is érdemes a figyelemre. Kicsit nehezen indul, de egyre érdekesebb és szellemesebb lesz, s bár nem rövid (majdnem két óra), sajnáljuk, hogy véget ér.
feketevipera 2012 márc. 24. - 23:07:42
Évekkel ezelõtt láttam a filmet, még talán a TV2-n adták a Képírók sorozatban. Számomra picit csalódás volt, Hitchcock hattyúdala sajnos nem sikerült valami fényesre, bár véleményem szerint a 60-as évek második felétõl készült pár alkotása amúgy sem éri el a régebbi nagy produkciói színvonalát, csupán "középszerû", másodvonalbeli filmek. Nem sok minden ragadt meg bennem a sztoriból, ahhoz meg nem volt kedvem, hogy újra megnézzem, elõszörre sem tetszett különösebben. Egyébként nem is csoda, hogy ilyen kevés hsz érkezett eddig, ritkán kerül elõ ez a film, meg hát talán nem is jó annyira, hogy gyakran "leporolják". Nálam az egyszernézõs kategóriába tartozik, talán amiatt is, hogy egy idõs ember forgatott a 70-es évek stílusában, ami tõle szerintem idegen volt.
adamnagysweetmovie 2012 márc. 23. - 19:06:55 Előzmény tyrichie
Azt hittem, már a 70s évek elején ababhagyta a mester, de nem, ez még becsúszott.
Azt mondják, egy rendezõ utolsó filmje ritkán a legjobb, de gyakran a legbensõségesebb.
2/10
tyrichie 2010 nov. 28. - 19:19:57 2/10
Szeretem a Hitchcock-filmeket, de ez nagyon nem tetszett.