Dél-Afrika: Szivárvány vuvuzelákból

Bakancslistához adom
South Africa, an aerial journey
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dél-afrikai dokumentumfilm, 2009

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

91 ezer futballrajongó láthatta a világbajnokság döntőjét 2010-ben a dél-afrikai Johannesburgból, de hogyan néz ki az ország többi része?

Ez a különleges légi utazás azt szándékozik bemutatni, miért hívják Szivárványnemzetnek ezt az országot. A tájkép hihetetlenül változékony: forró sivatagokon át a dús erdőkig minden megtalálható itt. Hegyvonulatok állnak szemben füves síkságokkal, mély kanyonok, melyeket évezredek alatt vájták ki a folyók, ellenpontozzák a földrengések által létrehozott vízeséseket. A változatos állatvilág A-tól Z-ig, azaz antiloptól-zebráig sorolható, de az emberi populáció története sem kevésbé érdekes, hiszen a helyi törzsek és az európai hódítók véres csatákkal tettek emlékezetessé számos helyet az országban. Végül ennek a sokszínűségnek a közepén virágzó nagyvárosokat láthatunk pár mérföldre a generációk óta változatlan kis falvaktól.

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 szept. 25. - 19:53:58
Érdekes dokumentumfilm Dél-Afrika változatos (és számunkra távoli, különleges) világáról. Természeti és épített különlegességeket egyformán láthatunk ebben a mûsorban, információkkal is gyarapodhatunk. Egyébként meg elég nagy böszmeség volt, hogy hagyták a vébét szétbarmolni a vuvuzelákkal, ezt nem lett volna szabad megengedniük.