Discovery: Küldetés a Föld

Bakancslistához adom
Ways to Save the Planet
amerikai filmsorozat, 2008

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A hírekben nap mint nap hallunk a globális felmelegedésről és mindannyian úgy érezzük, itt az ideje, hogy tegyünk ellene valamit. Igyekszünk hagyományos helyett energiatakarékos lámpaizzót választani, bevásárláskor magunkkal vinni a bevásárlótáskánkat vagy szelektíven gyűjteni a hulladékot, de tehetünk ennél többet is a Földért? A Discovery Channel a világ legnagyobb elméit hozza össze három kompromisszumokat nem ismerő újítóval, hogy próbára tegyék a legvadabb mérnöki ötleteiket, melyek célja a klímaváltozás megfékezése. Az egyes epizódokban a szakértők a saját igazukról próbálják meggyőzni a nézőket a Discovery: Küldetés a Föld című vadonatúj sorozatában.

A Discovery: Küldetés a Föld című sorozata szó szerint körbejárja bolygónkat a sarkvidéktől kezdve a Hawaii-szigeteken át, és megmutatja azokat a területeket, ahol fel lehetne venni a küzdelmet a klímaváltozás ellen. A sorozat, amely kitolja a tudomány és a technológia határait, valódi áttörő eredményekre törekszik. A tudósok ellátogatnak például Grönlandra, ahol egy védőlepedő leterítésével próbálják megakadályozni a gleccserek olvadását, felépítenek egy űrrakétát, hogy apró visszatükröző lencséket küldjenek keringési pályára, valamint facsemetéket dobnak le repülőkről, hogy újratelepítsék a kipusztult erdőket.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
subotal 2009 jún. 07. - 12:45:10 1/10
250 millió négyzetkilométernyi jeget akarnak Grönlandon letakarni fényvisszaverõ ponyvával!?
Hogy lehet ekkora marhaságot a tv-ben mondani?
Ennek a mûsornak csak annyi az értelme, hogy pár befolyásos családból származó egyetemistát, föld körüli utazásra vigyenek.
De ki lehet akkora marha, hogy ilyesmibe beleöljön egy csomó pénzt?
1/10
subotal 2009 máj. 31. - 13:47:11 1/10 Előzmény Z
Ez a mûsor egy hatalmas vicc!!!
Ilyen gagyit még nem is láttam!
-1000 pont
1/10
subotal 2009 máj. 10. - 13:11:28 1/10 Előzmény merkadam
100%-osan egyet értek Merkaadammal!
Szánalmas a discovery-tõl, hogy ilyen kritikán aluli mûsorokat készítenek és vetítenek.
hasolló szar még a smash lab.
A magyar fordításokról már nem is beszélve.
Olyan szarvashibák vannak szinte minden sorozatban, hogy meghül bennem a vér. pl.: "a világ legerõsebb daruját hozták idde ami 16 tonnát képes megemelni",
vagy a "900000 lóerõs autóról" már ne is beszéljek!!!
legalább a narrátor venné észre, hogy mekkora marhaságokat mond ki!
ááá. Felháborító és bosszantó!
1/10
merkadam 2009 jan. 12. - 04:23:45 1/10
Egyszerûen hihetetlen! Hogy tûzhet a Discovery mûsorra egy ilyen mûsort, ahol ennyi barmot mikrofon elé engednek? Az elképzelés jó, hogy gondolkozzunk hogyan lehetne csökkenteni a CO2 kibocsájtást, meg csökkenteni az üvegház hatást, és tényleg nem kérdõjelezem meg a jószándékot, és szerintem is támogatni kellene ezeket a kutatásokat, de könyörgöm, ennyi ésszel szabadlábon... Tudják ezek egyáltalán, hogy mekkora a Föld? Persze, felviszünk néhány lencsét meg napelemet az ûrbe, csak úgy, mi? Meg takarjunk be pázszázezer négyzetkilóméternyi gleccsert, mi az nekünk? Meg majd azok a nevetséges szivattyúnak csúfolt szemeteszsákok, amiket majd a hullámok mozgatnak, mi? A legegyszerûbb energetikai és mûszaki összefüggésekkel sincsen tisztában ez az agyalágyult kompánia. A másik kedvencem meg azok a vízpermetezõ valamik, amik majd felhõket fognak csinálni az óceán felett. Szánalmas.
Pici kis Földünk átlagos sugara kb. 6300km, felszíne pedig kb. 500 millió négyzetkilóméter, az összes vízfelület pedig ennek kb 70-71%-a, vagyis 350 millió négyzetkilóméter. Kiszámolta ezt egyáltalán valaki ebbõl az agyhalott társaságból? Egy ekkora vízfelületnek a természetes párolgását meg keveredését akarják ezek az idióták befolyásolni? A következõ lépésnek szerintem annak kéne lennie, hogy vízzel locsoljuk a napot, hogy ne süssön ennyire...
10/10
Z 2008 dec. 21. - 21:44:08 10/10
Ha lehetne ujra szavazni, adnek meg 10 pontot!
Elkepeszto, hogy micsoda egyszeru modszerekkel micsoda bamulatos eredmenyek erhetok el a kornyezeti katasztrofa megallitasat illetoen.
schgy 2008 dec. 15. - 07:21:13
A szélturbina 300 m magasságba vitele léghajó-technológiával egy abszolút jó ötlet, az ötletgazdának csak gratulálni lehet. Lehet, hogy tényleg ez a jövõ egyik alapvetõ energiatermelõje!
A kivitelezés egyes megoldásai azonban messze alulmúlják a feladat megoldásában résztvevõ szakértõket(?), mérnököket(?). Példák:
1. Az iránytartás megoldását a szélkakasokat készítõ falusi bádogosok, és a papírsárkányt készítõ gyerekek már évszázadokkal ezelõtt kitalálták, azt t.i., hogy az iránytartást biztosító felülete(ke)t a forgástengelyhez képest eltolva kell elhelyezni, mert a (csakis ezen a módon) létrejövõ nyomaték azonnal szélirányba fordítja az eszközt.
2. A tartó kábel terhelhetõségének és villamos vezetõképességének vizsgálata felesleges hókusz-pókusz, ugyanis ezek az adatok a sodrat alapanyagainak ismeretében könnyen számíthatóak. De ha valaki mégis vizsgálni kívánná ezt a két paramétert, semmiképpen nem ócska autók feleslegesen látványos emelgetésével, hanem egy nagyon is átlagos felszereltségû kábelvizsgáló labor szakítógépével (100 éve ismert) és ellenállásmérõ Thomson -hídjával (50 éve ismert) MÉRNE, és nem játszadozna.
Nagy kár, és egyben felelõtlenség egy egyébként nagyon nívós ismeretterjesztõ csatorna részérõl az ilyen "szakmai gagyik" közzététele!
10/10
Z 2008 dec. 14. - 21:47:41 10/10
Igazan jo es erdekes musor!