Egy céltudatos asszony

Bakancslistához adom
A Woman of Substance
angol filmdráma, 300 perc, 1984

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Emma egy bevásárlóközpont hálózat tulajdonosa. Üzleti ügyei Amerikáig, Ausztráliáig és Angliáig elérnek. A nő felfedez egy összesküvést a cégén belül, melynek célja hogy megfosszák a hatalmától. Megkezdődik a harc, mely számos emléket idéz fel benne. Láthatjuk a tizenhat éves Emmát, amint egy szerelmi csalódás után, nem kívánt terhességgel, Londonból Leedsbe költözik, ahol végül fényes karriert fut be.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

a fiatal Emma Harte
Blackie O'Neill
Emma Harte
Paul McGill
Laura O'Neill
Paula McGill Amory
Bruce McGill
Edwin Fairley
Adam Fairley
Frank Harte
Arthur Ainsley
Winston Harte
Gerald Fairley
Jack Harte

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
21Vick 2020 szept. 16. - 17:20:58 6/10
Először azt gondoltam, jó lesz, de aztàn egyre jobban nem tetszett a történet folyása.
Spoiler

Hogy lehet egy èletet leélni bosszúszomjból, és csak öregkorára elgondolkodni, hogy nem érdemes. Blackie lett volna neki az igazi, végig azt vártam, mikor jönnek össze. Házasságot kötni szerelem nélkül kètszer is, amikor nincs is rà szüksège, elég botor dolog volt. Aztán az az őrnagy... Oké, volt szenvedély, de úgy èreztem olyan kellett volna, akivel az üzletet is tudják együtt építeni. Aztán meg öngyilkos lett, mikor még lehettek volna együtt.. Fura.
Corpse Bride 2015 jún. 09. - 13:50:50
Nem kedvelem a gazdag nõk vagy férfiak küzdelmes életét bemutató darabokat, ezúttal mégis végig lekötötte a figyelmemet. Emma Harte kemény megpróbáltatásokkal kell hogy szembenézzen és a fiatalkori megaláztatások daccal, becsvággyal töltik el. Nõi mivolta tényleg izgalmas, hiszen ebben a korban egyedülálló nõnek nagyon kevés esélye lehetett a férfiak irányította magas üzleti körökben. Anyasága, házasságai szintén sokatmondók, tanulságban bõvelkedõk, fõként az empatikus képességgel rendelkezõ nézõ számára.

Emma késõbbi anyagi sikerei már kevésbé izgattak, azonban a fordulatos történet sok izgalmat és tanulságot kínált, megérte végignézni. Jenny Seagrove kiváló és nagyon meggyõzõ, sok színésztársa úgyszintén megtette a magáét, s ezzel maradandó élményt nyújtottak.
mofilda 2009 nov. 21. - 10:01:14 Előzmény nagynebk
a könyv zseniális, iszonyú jó, nagyon szeretném megnézni a filmet is.
valakinek esetleg megvan?
ha igen:

mofilda@vipmail.hu

köszi
nagynebk 2009 febr. 04. - 21:51:36 Előzmény punyic
most vetítik éppen a Zone Europán az Egy gazdag nõt!!!!
punyic 2008 jún. 11. - 20:45:23
Ha valaki tudna segiteni,nagyon érdeklne a trilológia elsõ része.Kérem a punyic@yahoo.com e-mail címre írjon .Természetesen honorálnám fáradozását.
sandycat 2008 jan. 24. - 12:35:05 Előzmény zomimami
Ha a szereposztásban rákattintasz a nevére elvisz egy oldalra, ahol ezt megtalálod.
zomimami 2008 jan. 23. - 17:44:31 Előzmény sandycat
a fiatal Emmát alakító színésznõ zseniális. Nem emlékszem rá, melyik filmben láttam még. Tudja valaki?
sandycat 2008 jan. 22. - 13:40:38 Előzmény ondok
Regényadaptáció.
A trilógia: Egy gazdag nõ - Õrizd az álmot - A legkülönb unoka.

Érdemes elolvasni. Jó a film, de a könyv szokás szerint jobb.
Üdv.
palfii 2008 jan. 22. - 13:35:24
Nagyon tetszett a film, azt leszámítva, hogy az utolsó rész felénél elfogyott a magyar feliratozása, amitõl kissé szomoru lettem azomban igy is végig néztem. A jamuár 23-ai ismétlésnél vajon ugyan ez lesz?
9/10
ondok 2008 jan. 20. - 21:57:51 9/10
A befejezõ rész talán még jobb volt mint az elsõ kettõ. Picit romantikusnak éreztem az egész történetet, a halálos szerelem motívumot pl. A magyar feliratozás csapnivalóan volt megoldva.Sokszor pl a szöveg nem is ahhoz tartozott ,akinek az arcát mutatták.Nem beszélve arról a kapitális hibáról,hogy az volt felírva, hogy Paul Mc Gillt Austráliában agyonlõtték,ahelyett, hogy agyonlõtte magát, ami ugye nem mindegy.
De ezt leszámítva igen szórakoztató volt,akár egy Dumas v. Jane Eyre regény.KIssé "Elfujta a szél" Scarlett utánérzésem volt Emmát illetõleg.A forgatókönyv eredeti ötlet lehet v. regényadaptáció?
10/10
obszidian 2008 jan. 14. - 18:17:33 10/10
A film nagyon jó. Már láttam egyszer, akkor szinkronozálva volt.
Másodszor is nagyon leköt, de alig lehet olvasni a magyar feliratot, mert olyan rövid ideig van a képernyön. Még az angol mondat tart, de már a magyar felíratot elkapták a képernyõrõl. Így sokszor csak a mondat felét sikerül elolvasni.
9/10
ondok 2008 jan. 13. - 22:01:41 9/10
A film jó, leköti az embert,jók a karakterek.kissé Monte Cristo történet, mert sok tehetséges ember,aki éjjel nappal dolgozik, mégsem csinál nagy karriert.De fogadjuk el,hogy a kitartás mellé itt szerencse is társult, és akkor hiteles lesz a dolog, mert külön külön a részletek hitelesek, átélhetõek, mindenki életében visszaköszönhetnek.
túl hosszú az egyes részek közötti szünet,az 1 hét,sokszor kell utánagondolni a film közben,hogy mi is volt korábban,ráadásul még a feliratot is olvasni kell.Mivel ezzel együtt leköti a nézõt ,ezért a minõségi kategóriába tartozik.