Egy tiszta nő

Bakancslistához adom
Tess of the D'Urbervilles
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai dráma minisorozat, 240 perc, 2008

Értékelés:

59 szavazatból
Szerinted?

Thomas Hardy klasszikus regényhősnőjét Gemma Arterton (Perzsia hercege; Tamara Drewe) formálja mega BBC 2008-ban készült négyrészes feldolgozásában, amely korhű kulisszák között, megrendítő drámaisággal meséli el a képmutató világ által eltiport nő halhatatlan történetét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Tess Durbeyfield
Angel Clare
Joan Durbeyfield
Alec D'Urberville
John Durbeyfield
Parson Tringham
Retty Priddle

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
surildi 2017 márc. 12. - 18:51:04 10/10
10/10 szep film
10/10
Gilike 2016 aug. 02. - 22:11:30 10/10
A 79es változattal összevetve is kiváló alkotás, bár az, ha lehet, még ennél is n"omasztóbb. Kiváló szereposztás, tökéletesen eltalált arán"ok, 10/10
DoRiNavy 2013 júl. 02. - 04:33:16 Előzmény barcaculé
Pff...Ez a GEMMA, vagy ki, egy K* jó brit színésznõ! Az pedig, hogy nincs agyonreklámozva minden szírszarral nem azt jelenti, hogy ripacs. Persze 2008 nem most volt...de már akkor is nagyon jó színésznõ volt. És sikerült neki berobbannia a köztudatba anno...nem sok mindenkinek megy, de ha jobban tudsz nála bármit is, akkor hajrá! Nagyon tisztelem õt, mert betegséggel született, nem adta fel az álmait, és egy full normális nõ. Humoros, tehetséges, gyönyörû..egy dolgot viszont ne felejtsünk: Karaoke Queen!:D
1/10
barcaculé 2013 jún. 14. - 21:23:01 1/10
A Polanski-féle verzióhoz képest ez semmi.Most néztem bele a 4. részbe,de nagyon rossz.Az Alec-et játszó fazont nem a megfelelõ ember alakítja korántsem,õ nem az a karakter.Ez a Gemma,vagy ki,meg egy ripacs.0/10
10/10
Boloka 2013 máj. 03. - 20:56:03 10/10
Szívszorító és nyomasztó film... De nagyon jó feldolgozása a regénynek. :( Nemrég néztem végig (a könyvet utána olvastam), de még mindig nem hagy nyugodni a történet; totál kiborított... Az összes színész telitalálat a szerepekre. Bár Angelt a könyv alapján kicsit idõsebbnek, vagy legalábbis érettebbnek/férfiasabbnak képzeltem, de õszintén szólva a filmbeli Angel sokkal szimpatikusabb. :) Szokásos BBC-színvonal, 10/10.
Macika5 2013 febr. 08. - 21:37:25
Kb. 32 éve olvastam, 27 éves voltam, akkor született a fiam. Rendkívüli hatással volt rám, alig bírtam letenni.Olvastam, ha a fiam aludt, de ha ébren volt akkor is, lelkifurdalásom is volt miatta. Kb. 2 nap alatt elolvastam. Minden nõnek csak ajánlani tudom. Csodálatos könyv!
trudy 2013 jan. 28. - 19:45:43
Sikerült végignéznem, bár jó sok idõ elment vele, azért kellemes élményt nyújtott. Az elsõ rész annyira nem keltett bennem ellenállhatatlan vágyat a folytatásra, de a 2. rész vége felé kezdett izgalmasabb lenni. Eddie Redmayne-t az 'Egy hét Marilynnel' címû filmben láttam elõször, ott nagyon nem volt szimpatikus és az alakítása sem tetszett, ebben a filmben azonban megkedveltem. Lehet, hogy addig volt jó, míg nem volt mainstream sztár, de azért kíváncsi lettem a többi szerepére is. Továbbá Hans Mathesont továbbra is imádom, õ volt a fõ oka annak, hogy belelkesedtem ettõl a filmtõl, pedig nem is tudtam, hogy szerepelni fog benne. Lehet, hogy ha én rendeztem volna ezt a filmet, akkor felcseréltem volna a két férfi fõszereplõt, mert talán korban és karakterben is jobban illettek volna egymás szerepébe, de lényegében így is tökéletesen élvezhetõ volt a történet.
anyuka50 2013 jan. 25. - 20:08:49 Előzmény meher
Jót nevettem a hozzászólásodon! :)
Jó fej volt az a tanárnõ!
Most már én is kíváncsi vagyok a filmre, bár azt nem szeretem, ha rossz a vége, és ennek - úgy veszem ki a hozzászólásokból - bizony az lehet...
Ritus! Nekem is Eddie Redmayne az egyik kedvenc színészem. :)
Jó tv-nézést mindenkinek!
Mariann
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 25. - 11:25:11
A Szürke 50 árnyalatában elég sokszor említik Thomas Hardy regényét, az: Egy tiszta nõ-t, sõt a fõhõsnõ, díszkötésben meg is kapja, a legelsõ kiadást.
Ugyh eléggé elkezdte furdalni az oladalamat, h mi lehet ez. Aztán egyszer csak kiderült, h vonatoznom kell 3-4órát, ugyh kitaláltam, hogy letöltöm hangoskönyv formájában, pompás idõtöltés lesz, gondoltam.
Így is lett, viszont rádiójátékban találtam meg a neten, rátettem a telefonomra, azomban a 73-madik percnél megállt, mert valami hiba került a gépezetbe, ugyh körübelül a feléig tudtam csak meghallgatni.
Alig vártam, h hazaérjek és újra letöltsem, most már hibátlanul.
SPOILER
A vége nekem iszonyú csalódás, persze abban a korban ez valóban így kellett, h történjen.
De ettõl még Angel viselkedése okozta a csalódást...
SPOILER vége

A régi verziót is kerestem a neten Nastassja Kinski fõszereplésével, de nem találtam.
Ebbõl a sorozatból egy rész tudtam megnézni, nekem a karakterek, nem igazán voltak élethûek. Mindenkit túl fiatalnak találtam és nem is túl jó színészek...
Ellenben a rádiójáték verziót mindenkinek melegszívvel tudom ajánlani!
romantika5 2013 jan. 25. - 10:39:40 Előzmény kgytopi
Ma adják este kilenckor a Duna tv-n!
trudy 2013 jan. 23. - 17:08:13
Eddig csak az elsõ részét néztem meg. Bevallom, már kicsit unom ezeket a 18-19. században játszódó angol romantikus filmeket. Elõször csak fél szemmel néztem, aztán a 15. perc körül ki akartam kapcsolni, ekkor teljesen váratlanul felbukkant egyik kedvenc színészem, Hans Matheson és odaragasztott a képernyõ elé. Kár, hogy negatív szerepet kapott, bár remekül alakítja. Talán õ az egyetlen ebben a filmben, aki miatt mégis érdekes ez a (mai ember számára) meglehetõsen vontatott, szenvedõs-romantikus történet. Gemma Arterton szerintem kissé idegesítõen játszik, de mindemellett azért sikerül szimpátiát is ébresztenie a karakterével a nézõben. Külsõleg is igényes film, szépek a tájak és a kosztümök. Valamennyire kíváncsi vagyok a folytatásra is, de nem sietõs a dolog.
barbi_112 2012 dec. 30. - 23:57:34
Nem sok olyan film van aminek a hatása alatt vagyok még másnap is, de ez pont olyan. Fõleg az elsõ 2 rész az ami leginkább tetszett.
SPOILER
Olyan sok minden kavarog bennem. Ott van Alec D'Urberville (a "csábító") karaktere. Eleinte elõadta a lovagias úriembert, majd elõjött belõle az "állat". Késõbb pedig megint elõvette a "jó" oldalát, néha már úgy éreztem talán tényleg érez valamit Tess iránt, de az utolsó jelenetében csak elõjött a való énje. Talán az ilyenekre mondják hogy uralkodik egy nõn. De akkor is mutatott valamiféle érzelmet mikor megtudta hogy Tess szült tõle egy gyereket. Kövezzetek meg, de néha még mintha kicsit vonzó is lett volna, mármint ha nem vesszük figyelembe hogy mit tett.
És ott van Angel. Talán nem véletlen a névválasztás. Õ minden szempontból egy angyal volt Tess életében. Nekem õ nagyon szimpatikus volt, de az hogy ennyire megharagudott, ezt nem tudtam hova tenni...(Ja nem tudom másnak is feltûnt-e, de néha olyan szép volt a bõre, máskor meg nagyon szeplõs. A sminkesek néha nem igazán figyeltek oda). De Angel egyszerûen tökéletes szerintem.
Tess meg...Naív volt eleinte, pl az epres jelenetnél, vagy mikor fütyülni tanult. Rá kellett volna jönnie hogy nem önzetlenül segít neki az "unokatestvér". De azt sem értem hogy az édesanyja miért volt ilyen vele.

Na de nekem nagyon tetszett, szívesen megnézném máskor is.
Beya 2012 jún. 07. - 19:52:52 Előzmény kgytopi
Nekem megvan az elsõ része, én viszont a 3. részérõl maradtam le. Úgyhogy nálam meg legyen szíves az az illetõ jelentkezni, akinek az van a birtokában. :)
kgytopi 2012 máj. 04. - 19:29:22
AZ elsõ részrõl sajnos lemaradtam :( Ha valaki esetleg felvette, kérem jelentkezzen!
Nancsy 2012 máj. 01. - 20:50:11
Éppen az érettségire tanulok, tegnap kimentem a konyhába ennivalót készíteni és eközben bekapcsoltam a televíziót. Éppen a Duna tévénél állt meg, és magával ragadott a történet. A tévé elõtt ülve néztem végig az elsõ két részt ( inkább csak a másodikat mert az elsõt majdnem teljesen lekéstem). Ma idegesen néztem az órát a tételek tanulása közben, hogy mikor kezdõdik már ( sõt bevallom megpróbáltam idõközben az internetrõl is megszerezni kevés sikerrel). Sírtam a végén, gyönyörû klasszikus, csodálatosan kivitelezve. Nekem ez a verzió jobban tetszik, mint a Polanski féle ( este végignéztem), ott nekem fõleg Tess szinkronhangja volt az ami taszított, bár lehet hogy csak elfogultságból írom mert a 2008-as verzióba hamarabb kóstolhattam bele. Azonnal megrendeltem a könyvet is, mert imádom az angol klasszikusokat, a Bronte könyvekbe egyenesen szerelmes vagyok. Ha valami ilyen jó filmben, könyvben csak jobb lehet. Be is állítottam a tévémen a Duna csatornáját ( eddig nem volt), mert múltkor is bajban voltam amikor az Üvöltõ szeleket adták, hogy nem találtam.

Szóval tökéletes film, és szerintem a szereposztás is tökéletes, bár ezt a könyv olvasása nélkül tudom még csak mondani.
10/10
buba66 2012 máj. 01. - 20:33:41 10/10
Bõgtem a végén, mint már régen...nagyon megható és szívhez szóló történet, a színészek nagyszerûen alakítanak.
Ghanima 2012 máj. 01. - 20:19:38
Szomorúan szépséges, mindig felkavaró történet. Jellegzetes Hardy. Nagyon sajnálom, hogy nem vettem észre idõben, hogy ma adják, remélem, megismétlik még.
A Nastassja Kinskivel készült feldolgozást többször láttam, kiváló volt.
Ebbõl a pár percbõl, amit most látok, csak hirtelen véleményem támadhat: Angel Clare túl fiatal.
Caline 2012 ápr. 30. - 20:37:33 Előzmény meher
Ez jó!
meher 2012 ápr. 30. - 14:42:10
Thomas Hardy klasszikusából készült, Polanski is feldolgozta 79-ben, abban Nastassja Kinksi játszotta a fõszerepet. Nagyon jó a könyv, érdemes elolvasni. A lányom középiskolában az angolórán, a pad alatt olvasta és mikor a tanár meglátta azt mondta, a pályafutása során még nem fordult elõ, hogy az óráján valaki Thomas Hardyt olvasson és engedélyezte neki, hogy nyugodtan olvassa tovább :)
Caline 2012 ápr. 30. - 10:03:35 Előzmény ritu38
Én sem ismerem, de az IMDb szerint elég jó lehet, és a BBC általában garancia, hogy nagyon rossz nem lehet. (...)
Összes hozzászólás