Éjféli moziláz

Bakancslistához adom
Midnight Movies: From the Margin to the Mainstream
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dokumentumfilm, 86 perc, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A Stuart Samuels azonos című könyvén alapuló dokumentumfilm azt a folyamatot tárja fel, hogyan vált néhány már-már vérlázítóan provokatív film szubkulturális jelenségből a fősodor részévé, kitaposva az utat a modern amerikai független filmnek, ahogy azt ma, a Sundance korában ismerjük. 1970 és 1977 között hat játékfilm kitágította az underground filmezés határait, és tömeges nézőtábort toborzott köré: az El topo, az Élőhalottak éjszakája, a The Harder They Come, a Rózsaszín flamingó, a Rocky Horror Picture Show és a Radírfej voltak ezek a filmek.
Bemutató dátuma: 2006. november 23.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Szani 2007 jan. 12. - 09:44:45
Jó majd utánnanézek, ha érdekel; de nem a Meztelen Ebéd volt; azt a filmet mindenki ismeri : )
boogeymanjoe 2007 jan. 11. - 23:39:16 Előzmény Szani
Melyik lexikon és melyik Cronenberg film volt ez? Csak nem a Meztelen ebéd?
Szani 2007 jan. 02. - 14:03:17 Előzmény tusmester
Érdekes módon kezembe került egy filmmûvészeti lexikon a múltkor, és az éjféli moziláz címszónál 5 film volt felsorolva:

Az El topo, az Élõhalottak éjszakája, a Rózsaszín Flamingók, a Radírfej és Cronenbergnek egy számomra ismeretlen fílmje. Szóval a'szem annyira nem tévedtem nagyot. (A RHPS-t sem ott említi a lexikon.)
Szani 2007 jan. 02. - 13:56:40 Előzmény Redfield
Ok Redfield, engem meggyõztél ! Különben meg persze csak vicc volt, amit elõbb írtam nyugi. :-D
Redfield 2006 dec. 29. - 14:47:47
Figyelj, Szani. Beavatlak valamibe... tegyük fel, hogy van egy olyan film, amit nem hoztak be magyarországra, mert olyan kedvük volt, stb..., te meg már egy csomót hallottál róla, és mindenképp látni akarod, de annyira nem vagy teletömve zsugával, hogy az amcsiktól megrendeld, és idehozasd eredetiben. Kiadni tényleg nem szándékoznak nálunk, és még a tévében sem nyomják le egyszer sem... na most mégis mit csinálnál? Lemondanál róla? Várnál ki tudja: hány évet még, amíg valakinek eszébe jut egyszer bemutatni nálunk is azt az éppen aktuális remek filmet, (ha egyáltalán eszébe jut vkinek, vagy te nem szalasztod el véletlenül) vagy megkísérelnéd azt, hogy valami illegálisat teszel, mert mondjuk a pénzhiány megfoszt az igazán érdekes filmek örömétõl is. És ha az ember nem hódolhat annak, amit szeret, akkor mi értelme van az életnek? :) Ezért én azt mondom: vagy tegyék lehetõvé nálunk is, hogy lassacskán minden filmhez, reális áron hozzá lehessen jutni... vagy ne várják el, hogy emberek milliói abbahagyja a film és a filmélmény szerzést. Természetesen a legújabb filmek közzétételében én sem értek egyet... De ha valami valóban megoldhatatlan és beszerezhetetlen az átlagembernek, amellett, hogy klasszikus, és sok éve létezik, akkor azt igenis nézze csak meg, ahogy tudja!
Szani 2006 dec. 29. - 14:30:49 Előzmény boogeymanjoe
Nem lopnál filmet, ugyi?
Szani 2006 dec. 29. - 14:30:29 Előzmény boogeymanjoe
Dc++ de az illegális, fúj!
boogeymanjoe 2006 dec. 23. - 01:09:33 Előzmény tusmester
Én a Radírfejen kívül egy filmet se láttam, bár a Rocky Picture-rõl hallottam már.
Ti láttátok már a filmeket? Nem tudjátok hol lehet ezekhez ma még hozzájutni?
tusmester 2006 dec. 14. - 18:00:51
Szerintem elõbb meg kéne nézni az összes filmet, amirõl szólt a doku, mielõtt ki akarjuk venni a sorból ;-)
Egyébként beleillik, lásd a címet. Nem a filmek tartalma, vagy mûvészi volta hozza ezeket össze, hanem hogy fölborítottak valamit.
Szani 2006 dec. 14. - 09:42:28
A "The Harder They Come" nem nagyon illik bele a képbe; sokkal inkább valami Cronenberg film, de ettõl eltekintve érdekes doku.