Éld túl az éjjelt!

Bakancslistához adom
Survive the Night
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 90 perc, 2020

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Rich (Chad Michael Murray) egy orvosi műhibaper után szüleihez költözik a családjával, egy vidéki, kietlen farmra. Nővére a helyi kórházban szerez neki állást, hogy új életet tudjanak kezdeni. Rich apja, Frank (Bruce Willis), aki egykor seriffként dolgozott, helyteleníti, hogy fia nem harcolt a bíróságon, hogy megvédje magát. Egy félresikerült rablás következtében egy bűnöző testvérpár egyik tagja megsérül, ezért betörnek Rich apjának elhagyatott házába. Foglyul ejtik a családot, és megzsarolják az orvost, hogy segítsen a sebesült fivéren, különben végeznek mindenkivel. Rich eleinte együttműködő, ám végül apjával együtt felveszik a harcot az őket foglyul ejtő bűnözőkkel szemben.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Akosex ápr. 08. 22:17:30 3/10
Nagyon gyenge mint a Trauma Center. A film nagyon amatőr, itt is minden szereplő egy balfácán. Bruce szerepe is nagyon gyenge. Nem érdemes megnézni, de talán jobb mint a Trauma Center.
1/10
Felhőjáték 2022 nov. 06. - 22:32:30 1/10
ÉLD TÚL AZ ÉJJELT, AVAGY MIKÉPPEN KÉSZÍTS 'B' KATEGÓRIÁS KRIMIT JÓ ÉS ROSSZ SZÍNÉSZEKKEL.

Tudom, tudom nem kell minden filmet megnézni pláne az olyant ami az IMBD oldalon 1 év alatt 4,1 átlagot kapott. Amiből arra lehet következtetni, hogy nem igazán kajálták a nézők a Survive the Night című filmet.
Némi iróniával ezt a filmet is túl kell élni valahogy, azért is mert ebben a moziban semmi sem eredeti. Olyan min mikor egy Chevrolet gépháztetőjét Trabant tetővel pótolnánk azzal a felkiáltással jó lesz az oda.
Mert ugye léteznek a krimi műfajában a briliánsan megszerkesztettek ahol ki nem találod ki a gyilkos mi fog a következő percben történni és még van két olyan csavar is benne amitől a kényelmes mozid bársony székében szinte a padlóra csúszol meglepetésedben.

Most akkor jönnék a jó öreg Hitchcock filmek borzongásával mint a Psycho (1960) Madarak (1963) ha mást nem is említek a Forgószél (1946).
Igen léteztek és léteznek ikonikus filmrendezők és fantasztikusan játszó színészek akik a rendező izgalmas keze munkája alatt újabb fényt adnak a jól megalkotott unikális történetnek. Megállás nélkül lehetne sorolni a jelenből is azokat a rendezőket akik ebben a műfajban egyedit alkottak. FRANCIS FORD COPPOLA kinek Keresztapa filmjére mondják gengszter megjelölést, de az egyúttal krimi is. QUENTIN TARANTINO Ponyvaregény mozijánál nehéz veresebb krimit találnom.



Ezen kis filmtörténeti kitekintés után térjünk vissza az Éld túl az éjjelt "dolgozathoz". A soványka történethez még filmírót és dramaturgot sem kellett volna "használni", legalább is nem olyanokat mint ezen a stáblistán. Annyira ordítóan elhasznált a cselekmény, hogy egy középiskolás dráma tagozatos tollából is kikerülhetett volna. Ezt a történetet egy mondatban el lehet mesélni. (kéretik aki meg szeretné nézni ne olvassa el) A megszégyenült orvost és családját túszul ejtik otthonukban a bűnözők, amikor egy rablás miatt meglőtt rabló azonnali orvosi ellátás igényel.
Eközben szájbarágósan megismerkedünk a doki "egy arcú" nejével és annak szilikonnal feltöltött ajkaival mely talán a kitűnő magyar szinkronnak tekinthetően még érzelmeket is sugároz. A nagyival aki kb. egy tv-s sitcomból penderül a kamera elé.
Apu pedig hatalmas vívódások közepette alakítja a dokit amiből kb. csak a tétova önsajnálat jön le.

Végül de nem utolsó sorban beszélhetek Bruce Willis alakításáról az olyan kemény vagyok mint a vídia így 70 körül is színészi munkájáról. Aki még ezen a maníros alakításon túl is a legfeszültebb pillanatokat adja. Talán a rutin, talán a tehetség miatt ezt már nem tudom eldönteni. Ellenben ez édeskevés ahhoz , hogy a rosszul rendezett unalmas filmbe életet csiholhasson. Pedig Matt Eskandari az USA -ban élő iráni rendező mutatott már jeles dolgozatokat is kedvenc színészével Willisel akár csak a Trauma centerre gondolok. Van ez így , hogy valami nem jön össze és ez nagyon nem...
5/10
nefefe 2022 jan. 10. - 18:04:27 5/10 Előzmény Ki tudja
Nem tudom, mi ugyanazt a filmet láttuk?
Sok hasonló filmet láttam már. Nem indul rosszul, addig egész jó,a míg eljutnak a házig. Aztán jön egy kis feszültség, bénázó családtagok, kevés igazi cselekmény, várakozás, hogy majd csak történik valami... Lelkiző rabló és a vadállat testvére a volt seriff és családja ellen. Aztán megint a bénázó családtagok. Már idegesített. Három filmre való baromságot elkövettek. Ha a sok rossz megoldás nem lett volna ... az én mesém is tovább tartott volna. Na meg a film is sokkal rövidebb lett volna... És az is sokkal jobb lett volna. Ha a sok volna ott nem volna... Így csak - erős jóindulattal - közepes, egyszer meg lehet nézni. Csak Willis-en csodálkozom, nem tudom összeszámolni, hogy mostanában mennyi rossz filmben láttam...
--- Spoiler --- a sok hibán kívül, amit szinte minden szereplő - még a rutinos seriff is - elkövetett, az utolsó fél órában még rátettek néhány lapáttal. A sebesült apa alig él, de segít a fia váll-lövésén, miközben a saját sebéről mintha megfeledkezett volna. A feleség és a gyerek jól elbújik a fészerben - az asztal alá... remek rejtekhely! Ezalatt a rabló-öcsike békésen elalszik a házban, miközben nem tudni, a többiek hol vannak, talán társasjátékoznak valahol... Időközben kivilágosodik, még egy kakas is előkerül - ki tudja honnan. És az öcsike mindjárt tettre kész lesz, mert eszébe jut, hogy a bátyja haldoklik, elő kéne keresni a dokit... Eközben mindenki a helyén, eszükbe sem jutott, hogy esetleg valami segítséget keressenek, vagy egyszerűen elmeneküljenek, messze a háztól. Ne adj isten valamiféle fegyvernek látszó tárgyat keressenek… A seriff meg nekiáll lelkizni a fiával, miközben a rabló pár méterre tőlük őket keresi. Sorolhatnám még reggelig… Ennyi balfácán embert és ennyi marhaságot ritkán látni egy filmben. Ja, ha a filmet egy nevenincs iráni rendező próbálja összehozni, amerikai módra, az mindjárt más!
Ki tudja 2021 aug. 16. - 20:57:38
Ez egy rendkívül izgalmas és pörgős akció film. Bruce Willis játéka nagyon sokat dobott a filmen. Nagyon rég láttam ilyen jó filmet. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!
1/10
szilvi0000 2021 júl. 15. - 11:18:00 1/10
Ez meg mi volt? Végigszenvedtem becsületesen, de csak Bruce Willis miatt, hogy talán mégis lesz belőle valami, de nem: nagyon durván gyenge film.

A világegyetem csúcsragadozóit legyőzi egy katona kocsmai bunyóval és kész, vége. :D


1/10
horkoló 2021 jún. 09. - 01:18:29 1/10
Brúsz, te soha nem nézel tükörbe? Ezt még Steven Seagal sem tudná alulmúlni...
Brierley 2021 máj. 25. - 16:16:37
A tartalom szerint akár egy jó filmet is lehetne várni; sajnos nem lett az.
1/10
ricsi8422 2021 máj. 22. - 16:28:36 1/10
Förtelmes!! Bruce Willis mit keres itt? Röhej az egész. Macskafogo. Amikor lehetne menekülni akkor még sem. Fortelmes szereplők! Ideg.
1/10
Robo35 2021 jan. 13. - 12:41:26 1/10
Borzasztó... A Tom és Jerry is izgalmasabb és fordularosabb. Elképesztően ostoba, logikátlan történetvezetés, csak ha szenvedni szeretnél, akkor nézd meg 🙃
1/10
Gajho Dhar 2020 júl. 06. - 23:45:02 1/10
50 percet bírtam nézni belőle mindössze. Vontatott, unalmas, bárgyú, butuska filmecske. 10/1