Emma Fielding-bűntények: Az ásatás (1.)

Bakancslistához adom
Site unseen: An Emma Fielding Mysteries
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 120 perc, 2017

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A briliáns és elhivatott régész, Emma Fielding egy 17. századi leletek után kutat egy tengerparti településen. Hosszú évek óta ez az egyik legjelentősebb régészeti lelete. Ám az ásatáskor talált holttest másfajta felfedezésbe keveri Emmát és tanítványait.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nefefe jan. 05. 08:28:38 6/10
Könnyed, nyomozgatós krimi, olyan Agatha Christie-s stílusban. Semmi új, semmi meglepő, nagyjából már az első harmadban lehet tudni kik vannak benne, amit persze a későbbi események igazolnak. Van benne egy laza romantikus szál is, ami a további részekben bizonyára folytatódik. Voltak benne elmismásolt részletek, amiket nem nagyon magyaráztak meg, illetve elég nagyvonalúan kezeltek. Magával a régészettel kapcsolatban: ez a film nem az a film, ahol korrekt információkat kap a néző a régészet folyamatáról, hiszen ilyen módon ma már csak amatőrök dolgoznak. Már csak azért is, mert több száz éves leleteket általában nem a földfelszín alatt 10-20 centivel szoktak találni (előfordulhat, de nem jellemző), és a fő leletet egy egyszerű fémkeresővel pillanatok alatt megtalálták volna. De bizonyára nem ez volt a fő szál, ez csak keretet adott a történethez. Nem nagy durranás, közepes, egyszer meg lehet nézni.
5/10
EGERVADASZ 2023 dec. 30. - 10:32:03 5/10
Sajnálatos, hogy ezt az affekta, nyafogó, mesterkélt hangú Kökényessy Ágnest választották szinkronhangnak. A Sherlock és Watson-t is emiatt tartom nézhetetlennek, mert ez a nő Watson hangja és annyira nyafogva szinkronizál, hogy hiteltelenné válik általa minden mondat.