Én is jártam Isonzónál

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 91 perc, 1986

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A film az olaszországi hadszíntér eseményeit követve szól a háború általánosabb jellemzőiről, a tisztek és beosztottak kapcsolatáról, az "ellenséggel" való találkozásról és annak megítéléséről, félelmekről, gondokról, hősi küzdelmekről. "Nem törekedtünk tudományos felfedezésekre, nem akartunk mást, mint a sokat emlegetett 'kisemberek' lelki-szellemi nagyszerűségét s gyarlóságát megidézve, megőrizni magunknak s az utánunk következőknek az utolsó huszárok, egykori utászok, tüzérek és gyalogosok századunk hajnalán megélt, sokszor meghamisított élményeit, sorsát. Hogy látva láthassuk eredőinket, utunkat." (Gulyás Gyula, Gulyás János)

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
PEIPER71 2011 jan. 02. - 20:18:42 Előzmény Rennyta
Kedves Renáta!
Nagyon kíváncsi vagyok erre a filmre mert érdekel a téma. Esetleg eltudnád nekem lemezen küldeni? Sajnos egyik adón sem adják. Nem kívánom ingyen (ezzel kapcsolatban egyeztetnénk). Ha tudnál segiteni akkor megtisztelnél vele. Ha aktuális akkor várom a jelentkezésedet a peiper71@gmail.com címen. Üdvözlettel: Wagner István
10/10
Rennyta 2010 febr. 28. - 15:40:41 10/10
Helló!
A film a nagypapámról is szól.Vele kezdõdik a film.Sok mindenen keresztül ment.De nagyon büszke vagyok rá.Mindenkinek köszönöm aki megörökítette a papámat.Nemcsak nekem mint dédunokának de az uk unokáknak is akik velem nézték.Köszönet mégegyszer mindenkinek.
Üdvözlettel:
Györkõ Renáta