Ez van!

Bakancslistához adom
magyar filmetűd, 11 perc, 2005

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

"Megindult az ingyen mozi, s abba belekerülsz szereplőnek. Mit látsz! Ez is olyan kérdés, hogy nehéz válaszolni rá, mert annyiféle oka van. Túl sok oka van." - Ottlik Géza -

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
adamnagysweetmovie 2011 márc. 29. - 11:11:17 6/10 Előzmény feketevipera
Nekem sem:) Cselekménye nincs a filmnek, a képek sok jelentést nem hordoznak, amolyan "városszimfónia", de a szövegeket valóban nehéz nemcsak értelmezni, hanem megérteni is.
Számomra a szemlélõdõ világlátásról vagy annak hiányáról szóltak, de mivel nem igazán értettem, ezért inkább zsolozsmaként, meditatív zeneként viszonyultam Ottlik szavaihoz.
A filmzene Szemzõhöz híven magával ragadó hömpölygésû.
Nekem a legnagyobb hiányérzetem a szöveg nehéz dekódolása mellett a képek hétköznapisága volt. Amolyan amatõrfilmes keresetlenség jellemezte, talán egy képen éreztem csak az elmerengésre alkalmas elvontabb kompozíciót, amik a városszimfóniák avantgard mûfajának jellemzõi.
feketevipera 2011 márc. 28. - 18:48:29
Annak idején megpróbáltam értelmezni a filmet, de nem igazán sikerült. Illetve kicsit öncélúnak tartottam az egészet, nem láttam tisztán azt, hogy mi is a konkrét mondanivaló. Ráadásul Ottlik prózájára külön oda kell figyelni, és emellett kellene követni a film cselekményét. Szóval nekem kevésbé jött be, de hátha másoknak jobban tetszik.