Farkasölő

Bakancslistához adom
Volkodav iz roda serykh psov
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott orosz fantasy, 136 perc, 2007

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Farkasölő szüleit és falujának összes lakóját lemészárolták, amikor még gyerek volt. Felnőttként a Szürke Kutyák klánjának utolsó tagját egyetlen cél vezérli: el akarja pusztítani Vérszomjast, a kegyetlen gyilkost, aki mindezért felelős. A célig hosszú út vezet, és az út során titokzatos események történnek vele és új barátaival, amíg kiderül, hogyan végződik hőseink utazása.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Cheshire 2017 júl. 22. - 13:38:01 10/10
Oroszok is tudnak komoly és minõségi filmeket készíteni!

Csak ajánlani tudom.
ADIZS 2016 jan. 30. - 01:45:44
Hát gyerekek, én már sok újabb és jó orosz filmet láttam, szóval nem voltak negatív elõítéleteim... viszont ez egy olyan mértéktelenül nagy gagyiság volt, hogy fáj. Az elején még tetszett, de aztán olyan bugyuta és unalmas lett, hogy az félelmetes. Ez a sztori, ezzel a megvalósítással már a 80-as években is gáz lett volna, nem 30 évvel késõbb.

Enyhén SPOILER lehet, de szerintem semmi lényegeset nem lövök el:
Sztori: vannak a gonoszok, akik azért gonoszok, mert mély a hangjuk és sötét helyeken élnek. Na, õk ki akarják nyírni a hercegnõt, mert hogy izé, õk se tudják igazából, valami kõszörny akkor felkel és az nekik jó lesz valamiért. Na, a fõhõsünk kinyírja a gonoszokat és övé a nõ. Ez viccen kívül ennyi volt.
8/10
nikato 2014 jan. 02. - 15:11:47 8/10
Jó film. :)
Tomiiii 2013 jan. 06. - 21:35:27
Szerintem is nézhetõ.
Agriensis 2012 máj. 16. - 21:58:41
Olyan Conan - A 13. harcos - A hõs legendája keverék, de ettõl függetlenül nem is rossz... :-)
brrrrrrrrrr 2012 jan. 09. - 14:15:34
Isten látja lelkemet én meg szerettem volna nézni ezt a filmet, a bemutató alapján tényleg jónak tûnt, de nem az.
Iszonyatosan lerontja a képet, h olyan szinten gagyi parókákat használnak a szereplõk, a mûszakállakról nem is beszélve, amikrõl sikít, h nem igaziak. Tökéletesen hiteltelenné teszi az egészet, szomorú.

***SPOILER***
Szinte az elsõ jelenetben megjelenik a gonosz és energiát s mást se sajnálva, egy egész falut kinyír, kisbabától kezdve öregasszonyig, nem derül ki az oka...csak azért õlnek, mert élvezik?
A fõszereplõvel elsõként kb. 6 éves korában találkozunk, legközelebb, meg amikor 46 éves...hogy csaknem fél évszázadig mi a franc történik vele, arról nem szól a fáma.
***SPOILER VÉGE***
4/10
deepsmile 2009 dec. 08. - 14:21:13 4/10 Előzmény 7szünyü
Én nem féltem attól, hogy orosz. A nagyszerû orosz szerzõi film mellé kinõtt egy zsáner-jellegû "Hollywood-ot is lenyomjuk kisebb lóvéból" filmipar. Fantasy rajongó ismerõsöm ajánlottam kölcsön is adta, ám róla tudni kell, hogy minden fantasy jellegû filmet gyûjt (Zs-kategória all-in). Azt mondta ez jó. Hát nem jó. Elhangzott itt elõttem pro és kontra több minden. Az eleje szerintem egész unalmas, majd vannak egészen jó pillanatok rendezésben, történetben, kép világban is, éppen idõben, mert már nagyon szenvedtem, hogy legyen valami. De ez a fellángolás csak elodázta a film vége felé bekövetkezõ katasztrófát, teljes lelki összezuhanásomat, hogy már soha nem látok jó fantasy-t az életemben, hacsak Peter Jackson nem dolgozza fel valamelyik regény-klasszikust ismét. (De annak meg ismerni fogjuk a sztoriját, így nem lesz izgalmas annyira, mint egy ismeretlen történetszál). Addig marad a sci-fi fantasy AVATAR reményteli várása, no meg majd egyszer a "Hobbit-Babó" Jackson - Del Toro kezei közül.

Csak két jellemzõ jelenetet emelnék ki, mivel híján vagyok a filmkritikai, filmelemzõi képességeknek:

*!!!* Vigyázat!!! A cselekménybõl következik részlet, ha érdekel, és még nem láttad, ne olvass tovább!!!

***SPOILER*** Amikor az ázsiai vonású mocsárlakóktól megmentik a szõke "boszorkányt" és a gyermeket, azt hittem lesz valami szerepük, ha már a viccesnek szánt, de szánalmasra sikerült (a legrosszabb kínai humort megidézõ) jelenetre annyi idõt szántak. De sajnos nem, a boszorkány a gyerekkel a karján csak végig "ott van", de semmi köze semmihez, csak annyi hogy elmondja a fõszereplõ múltjának egy szeletét a tábortûznél, de ezt megtehette volna bármelyik másik szereplõ is, vagy akár egyik sem.

A másik:

Amikor a fõszereplõ a fõellenféllel vívott harcában elhalálozik, ismét megjelenik "védõangyala (istenasszonya)", aki már korábban is osztotta neki a tanácsokat. Na ekkor én ezt mondattam volna vele: "Látod Farkasölõ, megmondtam, hogy hagyjál a varázsporból, mert most meghaltál, és nem tudnak feltámasztani! És még a királylányt sem kúrtad meg. Te egy nemeslelkû balek vagy!" De szerencsére nem ezt mondja, mert van még olyan a világban, hogy a nemeslelkû balekok is elnyerik jutalmukat. (Ez rám nézve is bíztató.) ***SPOILER VÉGE*** 4/10
10/10
7szünyü 2009 dec. 03. - 03:10:06 10/10
Brilliáns fantasy film, nagyon jól kidolgozott történettel - ami ebben a mûfajban kötelezõ kellene, hogy legyen. Ebbõl a szempontból simán veri a halivúdi B fantasy-kat, és az A-k közül is sokat. Viszont figyelni kell, mert nem olyan szájbarágós gagyi, mint ahhoz talán hozzászokhattatok. Legalább a történet nem olyan sablonos, mint sok hasonló filmben, bár Cohenhez, a barbárhoz valóban hasonlít egy kicsit. (Nekem még a Vadak ura is beugrott, /nem a sorozat/, + a jó öreg NetHack és egyéb Rogue-likes :). A látványvilág szép, kidolgozott, jók a trükkök, bár a harcjeleneteket sajnos szétvagdosták - egy kis üröm az örömben :/
Ismét kiemelném a történet minõségét és a történetvezetést: nem a szokásos unalomig lerágott csontokból építkezik a film, (talán) ezért hatott rám olyan üdítõen.
Remélem, az orosz filmipar is felzárkózik az ázsiai mellé, és ontják majd a hasonló, színvonalas filmeket :))) (L.A-ben meg lehúzzák a rolót >:])
Biztatásul 10/10.
1/10
muhi83 2009 okt. 25. - 15:22:12 1/10
Köszöntök mindenkit. Elõször is leszögezném ,h tiszteletben tartom mindenki véleményét és eszem ágában sincs megbántani senkit akinek tetszett a film.
Én most vagyok túl rajta.
Ez a film BOTRÁNY! A rendezés katasztrófa nem is beszélve a pokoli rossz színészi játékról és a silány történetrõl. Alig bírtam végig szenvedni azt sem tudtam ki-kivel van és ,hogy mi a céljuk(valószínüleg azért mert nem bírtam odafigyelni hiszen alig vártam , hogy vége legyen). Az hiszem a fõ szál valamiféle megkövült talpbetét körül forog , a fõhõs segítségére van egy idomított harci denevér és egy Dart Wader féle lézerkadr amit egy forgó kõhalmaz ellen fordít. Azért írtam mert én is szeretem a fantazit de ez egy határ FOS. Senkinek nem kívánom.
9/10
Pataky77 2008 szept. 22. - 12:55:11 9/10
Meglepõen jó film, pedig féltem az elején, mert orosz. Látványilag is közel a tökéleteshez!Fantasy fanatikusoknak 1* legalább kötelezõ! 9/10
sword 2008 szept. 05. - 18:11:01
Nekem nagyon tetszett a film. A látványvilága szédületes, a rendezés pazar, és mindez hajlamos elfeledtetni azt, hogy a sztori egy pöppet vázlatos... Egyszer mindenképp érdemes megnézni. Ja, és akit érdekel: megjelent százforintos DVD-n is.
8/10
Huánka 2008 júl. 21. - 19:51:12 8/10 Előzmény arnold-ka
Hmm tényleg elég jóra sikerült,nem gondoltam volna igy elsõ hallásra hogy ilyen orosz filmet fogok látni.Bár volt benne egy-két vicces jelenet. :DD
9/10
arnold-ka 2008 júl. 17. - 15:41:23 9/10
Szerintem ez egy igen jól sikerült film,nekem nagoyn tetszett,az orosz filmipar is kezd színvonalas lenni.
Ajánlom mindenkinek ezt a filmet,9/10
7/10
indiana83 2008 júl. 17. - 13:42:08 7/10
Nem láttam a filmet, de így elsõ olvasásra a történetét + a filmbe belenézve tiszta Conan, a barbár utánzat, ami persze nem baj, hiszen az nagyon jó film. Úgyhogy asszem érdemes lesz megnézni teljes egészében.