Felhős hétköznapok (Derű és ború)

Bakancslistához adom
Giorni e nuvole
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-svájci filmdráma, 115 perc, 2007

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Elsa és Michele évtizedek óta boldog, kiegyensúlyozott házasságban él. A férfi elég pénzt keres ahhoz, hogy Elsa ott hagyhassa a munkáját, hogy régi álmát beteljesítve művészettörténetet hallgasson. Azonban nem sokkal azt követően, hogy megszerezte diplomáját, mindkettejük élete gyökeres fordulatot vesz: Michele magába roskadva vallja le, hogy hónapok óta nem dolgozott, ugyanis már rég elbocsájtották attól a cégtől, melyet társalapítója volt. Az első sokkhatást követően a házaspár megpróbál felkészülni a megváltozott helyzetre, és eddigi fényűző életvitelüket feladva sürgősen munkát találni. Azonban munkakeresés közben egyik csalódás a másikat követi, melyet a férfi és a nő egészen máshogy dolgoz fel: Elsa kitartóan hajtja a munkát, míg Michele lassan, de biztosan elmerül az apátiába. A kettejük között egyre táguló szakadék végül pálcatöréshez vezet, de csak ekkor jönnek rá, hogy azt tették kockára, ami minden pénznél értékesebb: az egymás iránt érzett szerelmet.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
amaro mela márc. 28. 18:38:27
"A kettejük között egyre táguló szakadék végül pálcatöréshez vezet"😱
Huhh, jó kis fogalomzavar.
Szóval, pálcát tör valaki felett:
rossz véleménnyel van valakiről.
Amit keres derék tartalomírónk, az a kenyértöréshez vezet kifejezés.
Szívesen.
offtopic
fourdogs 2022 jún. 25. - 17:38:26
Megnézni (egyelőre) nem tudom, mert a szolgáltató nem sztrímeli.
offtopic
fourdogs 2022 jún. 25. - 17:37:05
Kedves Barátom, RC! Nem a véleményemet szoktam elolvasni a kommentekből (mint az átkosban a lelkesek a Népszabadság vezércikkéből), hanem tájékozódom. Van saját véleményem, és csak akkor (egyre ritkábban) teszem nyilvánossá, ha az eltér a korábbi hozzászólókétól, de sohasem olyan tömör, mint alant bujdosxo, ami minden, csak nem használható vélemény. Vannak (seberla), akik félreértik (vagy én) a kommentek szerepét, ami lehet bármi, de ha a szereplők cselekedeteinek erkölcsi megítélése alapján minősítik a filmet mint műalkotást, az régen rossz, mert hiteltelen.
Van itt (port.hu) egy "szapora" hozzászóló, aki azzal dicsekszik, hogy egy kezén meg tudja számolni, hány filmet nem látott még. (Tipikus hozzászólása: nem vártam sokat, de lehetett volna jobb is.) Kíváncsiságból megnéztem egy tucat általam is nagyra tartott film(művészeti) remekművet, és - nem fogod kitalálni - egynél sincs ott a nickje. A másik: ha valaki annyi filmet néz, vajon mikor olvas vagy megy színházba, múzeumba? Valamikor volt arra lehetőség, hogy belenézzünk a fórumozó hozzászólás-történetébe. Na, az egy jó lehetetőség volt a referenciakör kiépítésére.
offtopic
fourdogs 2022 jún. 25. - 16:27:49
A filmet még nem láttam, és ha nincs kellően magas értékelése mind a Porton, mind az imdb-n, akkor csak a hozzászólásokból tájékozódhatok. Persze az sem mindegy, kiéből, ezért elsősorban azt a kb. egy tucat kommentelőt figyelem, akik számomra referencia értékkel bírnak.
offtopic
fourdogs 2022 jún. 25. - 13:58:30 Előzmény fourdogs
az "elbocsájtották" viszont a Port nyelvművelőit
fourdogs 2022 jún. 25. - 12:00:28 Előzmény seberla
ez mind nagyon jó, csak a filmet nem minősíti
seberla 2022 máj. 07. - 12:10:10 Előzmény seberla
Minden szavaddal egyetértek!! Rendkívüli aljasság!!
"...minden pénznél értékesebb: az egymás iránt érzett szerelmet."
Hülye duma! Abból meg éhen döglünk!
seberla 2020 okt. 21. - 15:09:51 Előzmény bujdosxo
Az még jobban, hogy az életben is van ilyen! Hogy van bőr a pofáján bármelyik félnek is eltitkolni, hogy kirúgták! Súlyos felelőtlenség, aljasság anyagilag mint a másik háta mögött úgy hazudozni, hogy azt hiszi minden rendben!!
1/10
offtopic
bujdosxo 2020 jún. 04. - 07:12:46 1/10
Siralmas