Fennsíkok csavargója

Bakancslistához adom
High Plains Drifter
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai western, 101 perc, 1973

Értékelés:

102 szavazatból
Szerinted?

A titokzatos idegen úgy tűnik, pénzért árulja a pisztolyát: azért harcol, aki többet fizet neki. Amikor egy kisváros lakói felbérlik, hogy számoljon le az őket fenyegető banditákkal, azonnal igent mond. Senki sem sejti, hogy ezúttal nem érdektelen kívülálló. Van egy kis számolnivalója a gonosztevőkkel, de a város lakóival is. A pokol érkezett vele a környékre.

Stáblista:

Szereplők

Titokzatos idegen
Callie Travers
Mayor Jason Hobart
Dave Drake
Lewis Belding

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Zachariah jan. 06. 23:46:57 8/10
Eastwood jobban sikerült realisztikus westernjei közé tartozik. Érdekes, hogy engem a film végi leszámolásos jelenet a Leon, a profi első 10 percére emlékeztet, lehet, hogy Besson merített innen.
10/10
vászonpeti 2023 febr. 25. - 23:42:56 10/10
az imdb-n 7.4 , 7.8 itt a porton, főszereplőt úgy hívják Clint Eastwood. Tényleg ilyen. Az alant fanyalgó ,
magyar kommentek a szokásokat :)
3/10
agyatlanzombi 2022 jan. 01. - 21:58:10 3/10
Nem tudtam végig nézni. Olyan gáz, hogy megérkezik a hős egy totál mű vadnyugati városba, aminek még a neve is gagyi és minden épület (van vagy hat ház az egész) frissen ácsolt, éppen most tették oda, és a benne élő figurák is hiteltelenek, mintha álarcosbál lenne éppen. Innen már nem is érdekelt a sztori, mert a spaghetti western legfontosabb eleme a hangulatkeltés, ami itt paródia szerű.
10/10
Tamas Kugyela 2020 máj. 31. - 13:54:56 10/10
Happy Birthday Danken Jag
10/10
Tamas Kugyela 2019 júl. 23. - 08:39:43 10/10
Láttam a filmjét és a z erdeti Félszemű seriff filmek jobban tetszenek vele és talán ő az a színész akinek sajnálom hogy Chail az USA békebírája ki sem adták dvd-n
10/10
Tamas Kugyela 2019 júl. 23. - 08:36:22 10/10
Ezért a kedvenc műfajom a vadnyugati filmek ezért nem szeretem ha lerövidítenek akármilyen filmet a végén a temetőben a film szerint van 1 kis fejtábla ami mellett az új sriffje a városnak megkérdezi
Ki vagy te idegen?
Mostmár tudod!
Fejtámla: Dave Danken

Ezért vérvörös a város arca Ezért van a filmen Lago kis városának történetét bemutatva 1 kőkemény szó ami maga a pokol Hell.
Ezért jön és távozik A titokzatos idegen fakó lovon.
10/10
Tamas Kugyela 2019 júl. 23. - 08:06:01 10/10 Előzmény Tamas Kugyela
Mitch Rayen a fiatal Drave Dankent játsza igen lehet hogy a visszaemlékezéseknél nem a jő öreg revolver hős van azokon westernes homályos képeken azonban ő volt Danken bíró aki túlélte, visszatért, és a kis városnak fogalma nem volt kit kérnek fel.

Clint Eastwood. Dave Danken: Titokzatos Idegen

Legnagyobb, legutolsó filmjének hatalmas 10-ese
10/10
Tamas Kugyela 2019 júl. 23. - 08:00:36 10/10 Előzmény Tamas Kugyela
Egy idősődő revolver hős a titokzatos idegen szerepében aki még egyszer utoljára felcsatolja a pisztoly táskáját visszaemlékezésekkel a filmben aki itt könyörtelenül könyörtelen szerepeket játszik és mindent elvállal miután viszakozott és mégis felkérik. Egy idősődő ember aki megélt, látott, hallott, túlélt, és valamikor a törvény oldalán harcolt. A törvény, erőszak, emberek, fejlődő kisváros, hatalom kijátszották úgy gondolták kinyirják és gondolták sikerült nekik.
10/10
Tamas Kugyela 2019 júl. 23. - 07:54:04 10/10
Sok műfaj van amit a blu ray azok a csodálatos kék lemezek soha nem fognak utánozni pedig szeretnének. Vannak műfajok amiket a tájak, színészek, állatok miatt lehetetlen és hiába hozzák ki eléd nem csak az 1-t kell látnod. A néző csak figyel, átél, ettől van benne a filmben és nem attól hogy a különböző korokat meghazudtolva 3/D-t pakolnak Blu-Ray-re. Westernek, krimik, kalandok, ötvözve háborúval akcióval filmeken,, na és a kutyás filmek változatai, lehetetlen utánozni. BluRay 1 ember volt és nem a nevével hanem 1 konkrét névvel kellett volna híressé tenni. aki nem szereti a westerneket, soha nem fogja értékelni Clint eastwood legkeményebb westernjét, hajdanán legidősebb korában.
Egy 10 pontos film mindenki lepontozza és nem tudják értékelni talán mert minden korosztálynak készült akik betöltötték a 18 évet, és mindenki máshogy nézi. Egy film ami hasonlóan 10 pontos mint a Nincs Bocsánat és hasonlóan Clint Eastwood utolsó western-krimi, kaland-dráma, romanticát túlszárnyaló kulissza westernje.
cabaretvoltaire 2019 jún. 25. - 21:15:03
a dvd verzió 100 perces,de a blue ray meg 105 perces?
valaki tudja hogy melyik résznél van megvágva a magyar dvd kiadás???
ALDO 2018 okt. 09. - 20:12:32
Clint Eastwood legszarabb filmje.
2/10
Nótárius 2016 szept. 18. - 11:18:39 2/10
E filmben csak a táj képi megjelenítése és Clint Eastwood átható tekintete nem okozott csalódást.
gyongysorom 2016 jan. 05. - 13:42:45
***SPOILER*** A KÖVETKEZÕ HOZZÁSZÓLÁSOM CSAK KIMARADT--->
gyongysorom 2016 jan. 05. - 13:38:24 Előzmény olahmiki1959
Úgy látszik, mégis csak te nem értetted a filmet...Honnan veszed azt, hogy a deszkapallók alatt megbújva figyelte apja megölését??? Egy az, hogy ezek szerint, szerinted kisgyermek volt még, mikor az állítólagos apját megölték, de nem vetted észre, hogy a városka lakói ugyanannyi idõsek akkor, mikor megölik a bírot (mert nem sheriff) meg akkor is, mikor Eastwood belovagol? A másik meg, hogy a deszkapallók alatt a törpe, Mordecai bújt meg a gyilkosság idején. Az még talán állna is, hogy a fia, de nem telt el a gyilkosság, és Eastwood érkezése között, csak 1 év, mivel annyit ültek börtönben a gyilkosok. Szóval csak akkor lehet a fia, ha a megölt ember kb 60 éves volt. Amúgy meg valszeg pont nem az volt a film lényege, hogy választ kapjunk arra, ki is volt a titokzatos idegen, ezt mindenki eldöntheti maga.
9/10
breeder 2014 júl. 01. - 19:51:11 9/10 Előzmény breeder
***SPOILER***
..de persze én olyat még nem láttam, hogy egy korbácsnyom olyan tökéletesen elmúljon, hogy ne lehessen utólag látni.
Persze Eastwood-nak szakálla is volt, meg ha nem voltak a sebek olyan mélyek az arcán, akkor simán heg nélkül begyógyulhatott.

..Még egy valami:
Olvastam valahol, hogy a seriff - illetve most ezúton is pontosítanék, mert rosszul írtam le az elõzõ hozzászólásomban: szóval a békebíró szerepét állítólag Eastwood dublõre játszotta. Szóval a hasonlóság a két szereplõ, vagyis az idegen és a békebíró között nem a véletlen mûve! :)

***SPOILER OFF***
9/10
breeder 2014 júl. 01. - 17:27:00 9/10 Előzmény Rahar
***SPOILER***
Visszanéztem a film jeleneteit, hogy választ kapjak arra, hogy ki volt valójában a titokzatos idegen,
és a következõ álláspontra jutottam!

Szerintem a Seriff nem halt meg, mert lehet látni, amikor a korbácsolás után még mozgatja a fejét!
De mivel senki sem mer neki segíteni, a földön marad. Gyanítom, hogy a történtek után (félvén a banditáktól) mindenki azt híresztelte, hogy Jim Duncan meghalt, ami persze nem volt igaz! Talán a törpe segített neki abban, hogy felépüljön, nem tudom, de a városlakók, mint egy mozielõadást úgy nézték végig, ahogyan a három korbácsos manus a seriffet széjjel korbácsolja, majd félholtan otthagyja az út szélén. Ezeket a képsorokat látva, azt tartom egyedüli lehetséges magyarázatnak, hogy vagy Duncan reinkarnációja volt az idegen (tehát a seriff mégis belehalt a sérüléseibe), vagy annyira a felismerhetetlenségig összekorbácsolták Jim Duncan seriff arcát, hogy senki emberfia nem ismerte fel a városból. A harmadik eshetõséget viszont elvetem, hogy Duncan fia állt bosszút, mert arra vonatkozólag semmilyen utalást nem találtam a filmben, hogy volt egy fia.

Nálam egyébként abszolút klasszikusnak számít a Fennsíkok csavargója címû misztikus western film. 9/10
És már egy ideje Bluray-n is meg lehet tekinteni ezt a remekmûvet. :)
7/10
Rahar 2013 nov. 11. - 22:48:08 7/10
Érdekes filmnek tartom. Van egyfajta atmoszférája az alkotásnak. A színészek nagyon jól hozzák a karaktereket. A cselekményvezetés lekötött, bár nem egy sodró lendületû, szép lassan halad a történetszövés.
7/10
Rahar 2013 nov. 11. - 22:42:15 7/10
***SPOILER***
Direkt visszanéztem jó néhány jelenetet. Egyrészt nem sheriff hanem rendõrbíró beosztású személy volt halálra korbácsolva. A film elején megölt három személyek 1 éve voltak a városban, azért lettek felfogadva, mert az elõzõek nagyon elszemtelenedtek és le kellett tartoztatni õket, de az elõzõek ugye a korbácsos gyilkosság után közvetlenül lettek letartoztatva, ám ami fontos, nem a gyilkosság miatt, mert az 52. percnél zajló beszélgetésbõl kiderül, azért mert rendõrbíró megöléséért felkötötték volna õket, de azok meg elárulták volna, hogy a város polgárai fogadták fel õket, hogy tegyék el láb alól a rendõrbírót. A megerõszakolt nõ annyit mondott, hogy történtek már ennél sokkal rosszabb dolgok is nem is olyan régen. Amikor kiengedték a korbácsos gyilkosokat akkor az egyik börtönõr azt monda, hogy az elmúlt fél évben a lovaikat ették meg azért nem kapják vissza õket. Ezek mind számomra azt jelentik, hogy a rendõrbíró megölése és a fõszereplõ városba érkezése között nem telt el 10-20 év, hanem egy év, mivel el is hangzik 1 óra 2 és 3 perc közötti részben, hogy egy éve nem ült lovon az egyik gyilkos és a gyilkosság estélyén ült utoljára lovon, mivel azzal érkeztek akkor a városba. Sõt ezen beszélgetésben el is hangzik, hogy 1 évet töltött a bandavezér hûvösön. Ez az egy év nagyon rövid idõ hogy felnõjön a fia és meglett ember legyen, csak mert a magányos lovas ránézésre bõven 40 feletti életkorú. Tehát a fõszereplõ nem lehetett a megölt rendõrbíró fia, mivel ha õ látta az eseményeket, akkor a törpével együtt mutatni kellett volna, mert vannak olyan képsorok, hogy a törpe az épület aljáról nézi, ahogy megölik a rendõrbírót. A másik probléma, hogy a rendõrbíró nem õslakos volt, csak felbérelték valamire. A filmben semmilyen ráutalás nincs, hogy a békebírónak lett volna családja. Tehát mit keresett volna ott a fia?
A másik lehetõség, mint a sors keze által egy bosszúálló, az meg azért nem jó mert a megölt rendõrbíró és a magányos lovas ugyan úgy néz ki. Akkor az egyiket egy másik színész kellett volna játssza.
10/10
Eraserhead 2012 nov. 13. - 23:11:49 10/10 Előzmény Sean Connery 007
Nem érzek szöges ellentétet kettünk állítása között. Lehet akár a szelleme is egy másik ember testében - szerintem ez belefér az általam felvázolt elméletbe miszerint az Idegen Duncan bosszüjának a megtestesülése. Én arra akartam rámutatni, hogy az Idegen nem maga Duncan.
10/10
Eraserhead 2012 nov. 13. - 22:58:58 10/10 Előzmény olahmiki1959
Nos a helyzet úgy áll, hogy 'hivatalosan' nem tisztázott ki az Idegen. Több elmélet létezik (Duncan testvére, szelleme, újjászületett énje...). Eastwood szándékosan nem adott konkrét választ erre a kérdésre. Már megbocsáss, de szerintem elég jól megértettük a filmet és mondjuk engem nem zavar, ha a te úgy értelmezed, hogy a gyermeke tér vissza bosszút állni, de én maradnék a saját verziómnál.
Összes hozzászólás