Fény és árnyék

Bakancslistához adom
magyar filmdráma, 93 perc, 1943

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az ünnepelt színésznő, Mária jólétben, boldogságban él férjével és két kisgyermekével. Felkarolja és tanítgatja a kis statisztát, Évát, akiben a tehetségnél sokkal nagyobb a becsvágy, az irigység és az önzés és elcsábítja Mária férjét, Gábort. A felzaklatott lelkiállapotú asszony engedi elvitorlázni gyermekeit, akik a háborgó Balatonba vesznek. A tragédia után Mária árvagyerekeket fogad magához. Ebbe a megbékélt csendes világba tér meg évek múlva a kifosztott, megalázott Gábor...

Stáblista:

Szereplők

Déry Gábor
Mária, Gábor felesége

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2018 dec. 29. - 13:42:46
Nekem nem tetszett. Egy inteligens nő, színésznő nem lehet annyira ostoba, hogy ne vegye észre, hogy a kis pártfogoltja az ő poziciójára tör, el akarja venni a férjét, házát, vagyonát. Nonszensz.
És ez a nagy színésznő nem lehet annyira ostoba sem, hogy a két kisgyerekét egyedül engedje el vitorlázni, akik egy váratlanul kitört viharban aztán az életüket vesztik.
Az nagyon bájos, megható, hogy ez a szerencsétlen, elhagyott nő később a falu gyerekeinek jótevője lesz, és az, hogy még később az elhagyott, megcsalt férj is hazatalál, na az nagyon giccses.
Torolt Felhasználo 2016 febr. 21. - 11:04:04 Előzmény Éduah
Egészséges.
10/10
Éduah 2012 nov. 01. - 07:21:12 10/10
nagyon szép film! milyen lelkivilága lehet annak, akit nem érint meg, és leszavazza?
itt látható:
http://www.youtube.com/watch?v=1iyO-V9skok
adamnagysweetmovie 2012 aug. 11. - 10:49:46
Nemcsak showbiz probléma...
Egy egész kor mûveltséghez, teljesítményhez való viszonyát fejezi ki.
adamnagysweetmovie 2012 aug. 11. - 10:47:14 Előzmény feketevipera
" Éva akár sok mai sztárocska mintapéldánya és elõzménye lehetne, akik mindent bevetnek az érvényesülésért, akik csak minimális tehetséggel, de annál nagyobb becsvággyal bírnak, és mindegy, hogy milyen áron, de híresek és gazdagok akarnak lenni. "
feketevipera 2011 szept. 08. - 11:33:11
Sajnos meglehetõsen didaktikus, helyenként vontatott történet, erõltetett fordulatokkal és többségében fekete-fehér jellemekkel. Igazából nem értettem, hogy a fõszereplõnõ férjét mi a franc vonzotta ahhoz a tramplihoz, aki miatt felbomlott a családja, bár kétségtelen, hogy az a nõ jól tudta manipulálni az embereket. Éva akár sok mai sztárocska mintapéldánya és elõzménye lehetne, akik mindent bevetnek az érvényesülésért, akik csak minimális tehetséggel, de annál nagyobb becsvággyal bírnak, és mindegy, hogy milyen áron, de híresek és gazdagok akarnak lenni. Összességében nem igazán fogott meg a film, és szerintem nem érdemes megvenni DVD-n, legfeljebb csak a gyûjtõknek lehet érdekes.