Field of Lost Shoes

Bakancslistához adom
amerikai akciófilm, 96 perc, 2014

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nefefe okt. 16. 08:14:48 8/10
Field of Lost Shoes – Elveszett cipők mezeje. Ez az eredeti cím, amit a film végi események hűen tükröznek. Érdekes film az amerikai polgárháborúról, annak is a déli oldaláról. Általában a filmek a másik (északi unionista) oldalt szokták feldolgozni, hiszen ők voltak a jófiúk, akik a rabszolgaság ellen harcoltak. Érdekes volt ebből a szemszögből is látni az eseményeket, hiszen annak ellenére, hogy a déliek a rossz célokért harcoltak, ők is csak emberek voltak. Valószínűleg ez egy idealizált, fiktív módon bemutatott film, bár valós eseményeket dolgoz fel. Ettől függetlenül a hasonló hősies magatartás – bármilyen oldalon is áll a katona – mindenképpen becsülendő. De nem találtam nyomát, hogy kadétok hajtották volna végre a sikeres támadást. A másik hasonló film, ami szintén konföderációs eseményeket dolgoz fel, a Harc a szabadságért (Matthew McConaughey-vel). Talán mindkettő hiánypótló az európai ember számára, aki nem annyira jártas az amerikai történelemben. Mindkettő jó film, érdemes megnézni.
6/10
Nótárius júl. 28. 01:01:31 6/10

"Valójában a VMI kadétok a teljes konföderációs haderővel együtt, amögött nyomultak előre, és az arcvonal egy kis részét alkották. Nem vettek részt kézi küzdelemben, mivel az uniós csapatok lőszere időközben kifogyott, és ezért visszavonultak."

6/10
Nótárius júl. 27. 21:00:27 6/10
"Ez a történelmi film az amerikai polgárháború igaz történetén alapszik, amely az 1864. májusi New Market-i csatában csúcsosodott ki. A Virginia Katonai Intézetben, a háború elől menedékbe került, tizenéves kadétok egy csoportjának szembesülnie kellett a felnőtt világ borzalmaival, amikor harcba hívták őket a Shenandoah-völgy védelmére."

https://youtu.be/2cLHNgN5PKY
drtibi jún. 10. 21:38:46
Kedves Filmbox! Ma 2023.06.10.-n feliratozás nélkül tetszettek közreadni. Igy aztán nemigen lesz reklámbevétel, ha csak a perfekt angolosok nézik meg... Dehát h-...nek lenni mindenkinek joga van...