Földünk nagy folyói

Bakancslistához adom
Earth's Great Rivers
angol dokumentumfilm sorozat, 55 perc, 2022

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az Amazonas a legek folyója: a legnagyobb vízhozamot produkálja, a legnagyobb vízgyűjtő-területtel rendelkezik, a legváltozatosabb élővilágnak ad otthont. Dél-Amerika kilenc országát szeli át, állatok és emberek millióinak életét határozza meg döntő módon. Az Amazonas egyszerre áldás és átok, csodás természeti jelenség és kíméletlen csapás. A film bemutatja, miként élnek együtt halak, madarak, emlősök - köztük mi, emberek - ezzel a folyóval, mely hatalmas esőerdőket táplál, különleges állatoknak nyújt menedéket, és ősi törzsek tisztelik szentként, gyógyító erőt tulajdonítva neki. Az Amazonas számos olyan titkára derül fény, melyet egészen a legutóbbi évekig megőrzött magának. (Eredeti hang digitálisan.)

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 07. - 21:05:10 10/10
Pont lemaradtam róla...
Pedig eljutottam New Orleansba, ott àlltam a partjàn lenyűgözve Mark Twain regēnyhőseivel a szívemben.
Életreszõló élmēny volt.
9/10
KeNorbi 2021 dec. 03. - 16:40:58 9/10
Olyatánképp´ vettem észre-\ én is úgy sejtem -az ismertetője alapján-, igencsak érdemes rászánni ezt a pár órácskát, mhm . . .
olahmiki1959 2019 jan. 10. - 13:29:47
Köszönöm a kedvességedet - őszintén szólva meglepett, és nagyon jól is esett a hozzászólásod.
Egyébként teljesen véletlenül vettem észre a műsorújságban ezt a filmet, és ha tetszeni fog, megnézem a többi részt is.
Ha érdekel az ilyen téma, akkor a "Smaragderdő" c. játékfilmet tudom neked ajánlani, amit az Amazonas esőerdeiben forgattak, életem egyik legnagyobb filmélménye volt és maradt!
Üdv! Miki
olahmiki1959 2019 jan. 10. - 07:27:13
Ezt már csak megnézem, miután Molnár Gábor összes könyvét olvastam, és már a kezdetektől fogva megérintett ennek a csodás folyónak az élővilága és nagy titkokat hordozó rejtelmessége. Izgatottan várom a filmet!