Gépek harca

Bakancslistához adom
Showdown of the Unbeatables
amerikai dokumentumfilm sorozat, 2014

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Ki kerül ki győztesen egy célkövető puska és egy pilóta nélküli helikopter csatájából? És kibírja-e a világ legerősebb esernyője egy törmelékfújó turbina 100 kilométer per órás széllökéseit? A sorozatban feltalálók és gyártók ismertetik termékük működési elvét, majd látványos párviadalok keretében egymásnak eresztik a tökéletesnek és legyőzhetetlennek hitt berendezéseket.

Egy feltörhetetlennek hirdetett trezor megkísérli visszaverni egy két emelet magasságú légkalapács rohamait. Egy 21. századi tűzoltóautó szembeszáll egy lángszóró 1900 Celsius fokos tűzcsóvájával. És a világ egyik legerősebb esernyőjét szélsőséges tesztnek veti alá egy hurrikánerejű légáramlást gerjesztő szélturbina. A gyártók és feltalálók jól tudják, hogy termékük hírneve és renoméja aranyat ér ennek ellenére közülük az igazán bátrak mégis benevezték büszkeségeiket a Gépek harcába, ahol a világ legellenállóbb és legpusztítóbb eszközei mérik össze tudásukat.

A sorozatban minden epizódban három pár szerkezet harcát izgulhatjuk végig - melyek gyártói és forgalmazói éppoly sokszínűek és változatosak, mint maguk a találmányok. Vannak közöttük apró családi vállalkozások, melyek egyetlen jól eltalált, ütős terméknek köszönhetik sikerüket, de nemzetközi óriáscégek is globális ügyfélkörrel és sok millió dolláros éves költségvetéssel. Egy dolog azonban valamennyi gyártóban közös: szenvedélyesen rajonganak termékükért, és szilárdan meg vannak róla győződve, hogy alkotásuk a legkeményebb próbát is könnyedén kiállja.

A két műsorvezető, Unger és Lamprey minden párharc előtt ismerteti a versengő gépeket, elmagyarázza működésüket, történetükről kifaggatja az őket tervező mérnököket, majd látványos körülmények között egymásnak ereszti őket és ezek nem mindennapi pillanatok, hisz ezek a szerkezetek már önmagukban is lenyűgözőek, hát még az egymás ellen vívott elkeseredett harc közben! Vajon egy pneumatikus ágyú képes áttörni egy bombarobbanások hatását minimalizáló speciális falbevonatot? Mihez kezd a világ legmagasabb hőmérsékletű forrasztópisztolya a világ egyik legerősebb láncfűrészével? És ki kerül győztesen a farázógépek királya és egy legendásan erős ragasztószer harcából?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
idõjós1010 2014 júl. 28. - 21:20:19 Előzmény subotal
Tulajdonképpen igen. A mûsor megél a reklámból.
2/10
subotal 2014 júl. 24. - 01:38:06 2/10
100% reklám! Ennyi
Hülyeség ilyesmiket összehasonlítani, semmi közük egymáshoz.
Reklám gagyi körítéssel, plusz két hapsinak fizetéssel!
10/10
djdog 2014 júl. 23. - 22:52:36 10/10
Szerintem meg teljesen jó sorozat, engem nagyon le tud kötni .
idõjós1010 2014 júl. 16. - 22:46:47
Különbözõ masszív, márkás termékeket extrém behatásoknak kitenni szerintem totál fölösleges, és agyament dolog.
Pl egy széfet tutira nem arra terveztek, hogy egy darus betontörõ ostromát is kibírja. Persze szenzációs, ha véletlen mégis, de ez már csak amolyan bohóckodás szintjén van.