Godzilla, King of the Monsters!

Bakancslistához adom
amerikai-japán sci-fi, 80 perc, 1956

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Steve Martin
Dr. Kyohei Yamane
Hideto Ogata
Emiko Yamane
Dr. Daisuke Serizawa
Masaji Sieji
Shinkichi Sieji

Hozzászólások

Szerinted?
agarik 2017 máj. 21. - 19:50:17
Akinek kell a felirat mert lemaradt a DVD-rõl, annak:
https://www.opensubtitles.org/hu/search2/sublanguageid-hun/moviename-godzilla
10/10
zola2000 2013 jan. 03. - 14:47:27 10/10
Magyar felirat nekem is kellene, mert láttam ezt, a space godzillát, a Godzilla tokyo SOSt, és final warst angol felirattal, de úgy nem mindent értek (n_n)

jah azt is alig találtam meg a neten, mert valami jenki rendezõ is hasonló címmel forgatott valami gagyi filmet.
Elvis81 2011 márc. 28. - 12:00:15
Sziasztok, ha meglenne valakinek a régi Godzillás film széria (1954- 2004) magyar felirattal, legyen szíves írjon rám vagy honnét lehetne õket leszedni!!!!???? Köszi elõre is!!!!
Elvis81 2011 márc. 27. - 12:38:42
Sziasztok, ha meglenne valakinek a régi Godzillás film széria (1954- 2004) magyar felirattal, legyen szíves írjon rám vagy honnét lehetne õket leszedni!!!!???? Köszi elõre is!!!!
7/10
Vrahno 2010 szept. 18. - 00:36:52 7/10 Előzmény mro26
Egyetértek. Illetve értenék, de én sajnos csak azzal a borzalmas angol szinkronnal láttam azt a "sorozatot", ezért nem tudtam teljesen kiélvezni. Pedig a történet és a látvány terén fölülmúlja elõdeit.

A Millenium szériából is megtetszett több film, fõleg mert technikailag sokkal fejlettebbek a többinél, de olyan érzésem volt néhánynál, mintha túlságosan komolyan vették volna az óriásszörny koncepciót, ami miatt talán még giccsesebbek lettek. A Final Wars már szerencsére komolytalanabb volt, de egyéb tényezõk (például a szörnyek háttérbe szorítása és más filmekbõl való lopkodás) miatt nem tetszett annyira.

A klasszikus Showa korszaknak is megvolt a maga régies hangulata, de mint az a korai próbálkozásoknál sokszor elõfordul, volt, ami talált, volt, ami nem. Érdekes mód én is német szinkronnal láttam néhány részt, és egészen elfogadhatóak voltak. Eltekintve a furcsa német címektõl (Frankenstein, King Kong, stb.).
mro26 2010 aug. 09. - 16:21:17
volt szerencsém megszerezni magyar felirattal az összes japán godzilla filmeket. 9-10 éves lehettem mikor német adón adták a Son of Godzilla-t és késõbb a Godzilla vs King Gidorah-t. Aztán 7 év kellett ahhoz hogy megnézhessem az összes többit, és talán pont a sok várakozás miatt tetszettek 16-17 éves fejjel ezek a filmek, mert annyira vártam rájuk hogy nem tudtam csalódni, pedig azért vannak nevetséges részek. Szerintem a Heisei-sorozat a legjobb :)
7/10
Vrahno 2009 dec. 21. - 17:37:58 7/10
Én az eredeti japán változatot láttam, nem ezt az itt leírt, felesleges jelenetekkel teletûzdelt amerikai verziót.

Akkoriban elhiszem, hogy nagy hatással volt az emberekre, és áthatotta õket a film sugallta komolyság, ez már nálam annyira nem érvényesült. Nyilván részben mert én már tudtam, mi rejtõzik a szörny mögött (avagy pontosabban fogalmazva benne), és a kezdetleges, néha röhejes speciális effektusokat is könnyû volt kiszúrnom.

De összességében tetszett, volt pár tényleg komoly és megható része (még ha egy-egy filmezési apparátus árnyéka be is csúszott a képbe), és Godzilla meg az általa okozott rombolás is meglehetõsen drámaira és félelmetesre sikerült. Egyedül a végét éreztem úgy, hogy tényleg jobban összerakhatták volna. Nem tudom, szerintem túl hirtelen ért véget, jöhetett volna egy kisebb epilógus,


***SPOILER***


miután a doktor feláldozza magát Godzilla megölésére. Csak megsiratják, tisztelegnek az emlékének, aztán pár másodperc múlva vége szakad a filmnek, így kevésbé hatott meg engem.


***SPOILER vége***
bourne 2009 febr. 24. - 15:49:45
elképesztõek ezek a japán színészek ... annyira mulatságosak tudnak lenni akkor is amikor éppen az életükért küzdenek, hogy az csak no ...

amúgy régóta kutattam a filmet és örültem h sikerült megnéznem ... természetesen murisak a jelenetek Godzilla val, de annyira jó a film ... nekem nagyon bejött .. sokkal jobb mint a felturbózott amcsi változat ...