Guadalupe, a szűz

Bakancslistához adom
Guadalupe the Virgin
argentin-amerikai filmdráma, 71 perc, 2011

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Humánus, ugyanakkor fájdalmas mai történet egy fiatal mexikói lányról, aki teljes odaadással ápolja édesanyját. Lupe keményen dolgozik nap, mint nap. Takarítást vállal, hogy édesanyja kórházi ápolására legyen pénze, s ezért mindenre hajlandó. Éjszakánként tanul és imádkozik. Édesanyjáért. Egy napon megismerkedik élete nagy szerelmével, a fiatal, izgalmas és vagány sráccal, Benny-vel. Lupe, a tiszta lány kénytelen munkaidőn túl még takarítást vállalni, s így kerül egy korosodó gazdag férfi, Mr. Kinkade, Simon bűvkörébe, aki mindent megtenne érte és édesanyjáért.... Idővel azonban kiderül, hogy Benny egy igazi strici, aki veszélyt jelent a lányra. Elrabolja Mr. Kinkade legkedvesebb barátját, a kutyáját és váltságdíjat követel érte. Benny Még Lupe-ra is rálő, de szerencsére a lányt megvédi a guadalupe-i Szűz medálja, amit édesanyjától kapott.

Stáblista:

Szereplők

Lupe Cierva
Begona Cierva, az anya

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Xxy92 2016 ápr. 09. - 20:38:30 7/10
Nem valami eseménydús film, de a végsõ pár perc tetszett. A lányt nem nevezném naivnak, hisz a szerelmes férfi profi mód tudta manipulálni.
A filmet egyébként teljes mértékben Amerikában forgatták, a fõszereplõ pedig mexikói, tehát nem túl célravezetõ azt írni rá, hogy Argentin film, hisz mindössze a rendezõnõ származása argentin, de már õ is hosszú ideje Amerikában él, és egyetlen más stábtag/producercég nem argentin. Ez félrevezetõ lehet; tehát azok, akik egy jó kis dél-amerikai filmet szeretnének nézni, azok ne ezt a filmet nézzék.
markas 2016 márc. 31. - 09:34:03
EGYSZERÛ, SZÉP. FELEDÉSBE MERÜLÕEN EMBERI.
olahmiki1959 2016 jan. 18. - 01:31:37
Érdekes volt.:D