Hamilton ügynök: A keresztlányom védelmében

Bakancslistához adom
Hamilton: Men inte om det gäller din dotter
16 éven aluliak számára nem ajánlott svéd akciófilm, 86 perc, 2012

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) különleges ügynöknek a törvényt félretéve a saját szabályai szerint kell játszania, mikor terroristák elrabolják a keresztlányát. Kézre kerítésében nem kérheti a svéd titkosügynökség segítségét, ugyanis az elkövetők még az ország védelmére felesküdött szervezetnél is nagyobbak, de ez nem akadályozza meg az ügynököt abban, hogy akár a világ végéig elmenjen azért, hogy előkerítse a keresztlányát, és megbüntesse azokat, akik bántani merték.

Stáblista:

Szereplők

Carl Hamilton
Mouna Al Fathar
Ewa Tanguy
Pierre Tanguy
Nathalie Tanguy

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Kakukk76 2023 okt. 22. - 05:43:44 5/10
Az előző kommentre reagálva: végül nem készült harmadik rész, könyvben viszont van tíz (ha jól értettem), de nem magyarul.

Az előző hozzászólásokkal ellentétben én lehúznám ezt a második részt. Az első rész drámája után kár volt behozni ezt a családi szálat. Nem hiszem, hogy a svéd hírszerzés olyan lenne, mint egy nagy család. Azt se hiszem, hogy amcsi kémek így leüvöltenének és lecsicskáztatnának svéd hírszerzési főtiszteket (pláne saját hazájukban). A főszereplő megaistencsászársága szerintem egy kicsit túl lett tolva. De azért voltak benne jó ötletek.
10/10
Mayuli 2019 nov. 13. - 20:18:48 10/10
Tartottam tőle, hogy az első rész után, nem tudja a film hozni a megszokott feszültséget, de ez is szuper volt! A szereplők, és főleg a Hamiltont alakító színész annyira hiteles, meggyőző, hogy ezt a részt is végig izgultam! Most már csak arra várok, kérem tegye föl a harmadik részt is valaki, (magyarul) mert azt sehol sem találom! ❤️
filoszemitabélus 2015 nov. 23. - 09:31:54
Mindenkinek ajánlani tudom ezt a filmet! Valódi akciófilm a megszokott amerikai klisék nélkül, de minden technikai bravúr megvan benne, amit az amik tudnak. Van egy sajátos skandináv feelingje is. A címszereplõ kitûnõ karakter. A játéka olyan természetes, hogy a nézõ elfelejtheti, hogy egy színészt lát a vásznon.
SPOILER
A film kitér a nagy demokrata testvér piszkos üzelmeire is. 200-ra megy fel az ember vérnyomása, ha rágondol, hogy ezek pofáznak nekünk a cigánykérdésrõl és közben gyümölcsözõ kapcsolatot tartanak fenn a bizonyos téren középkori állapotokban leledzõ Szaud-Arábiával, ahol nyilvános lefejezések vannak és a házasságtörõket megkövezik.
filoszemitabélus 2015 nov. 22. - 22:32:10
elindítom a témát