Ház az 1940-es évekből

Bakancslistához adom
1940's House
angol dokumentumfilm sorozat, 2002

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A sorozat figyelemre méltó történelmi lecke a II. világháborúról, egy olyan mai család virtuális tapasztalatai alapján, amelynek tagjai vállalták az otthoni élet kihívását a háborús Nagy-Britannia hátországában. Az egyedülálló időutazás a II. világháború hat évét öleli fel 1939-től 1945-ig, a Győzelem Napjáig úgy, hogy a hat év minden eseménye 9 hétbe sűrítve jelenik meg. Miközben a háború csak metaforikusan jelenik meg, nem minden rohamsisak és gázálarc, más elvonások azonban valóságosak, és a nagy nyomás olyan feszültségeket kelt, amelyek nem jellemzők a mai társadalomra. Ez a felvilágosító sorozat egyértelmű kritikája a modern materializmusnak és önelégültségnek, amint a család visszamegy egy olyan időbe, ahol a jóság és nemesség több jutalmat kap, mint az önzés és a kapzsiság.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
György01 2010 ápr. 16. - 21:49:54 Előzmény Ghanima
Igazságod vagyon. Ez inkább egy túlélési gyakorlat, sem mint társadalmi szatíra. Biztos egy taknyos f*szagyerek írta az ismertetõt, aki történelemkönyvbõl tanult(annak is a sokadik módosított kiadásából) valamit a háborúról és az angolokról.
Ghanima 2009 dec. 05. - 20:45:46
Mégis, ki írja a Port.hu filmismertetõit, de legalábbis ezt?? Dominikánus gyóntatóatya a XVIII. századból? Mi az, hogy a sorozat "egyértelmû kritikája a modern materializmusnak és önelégültségnek"?! Már láttam a sorozatot és _szerintem_ arról szól, hogy mi mindent kellett és mi mindent tettek is meg az angolok a II.vh-ban, hogy a lehetõ legdemokratikusabb és ésszerûbb módon próbálják meg kivédeni a háború szörnyûségeit.
Egyszerûen más kor, más körülmények és elvárások.
És hogy az egészhez mi a túró köze van a materializmusnak, mi több (és más) az önelégültségnek...