Házi háború

Bakancslistához adom
The War at Home
amerikai filmdráma, 119 perc, 1996

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A fiatalember (Estevez) épségben tér haza a vietnami háborúból. Bár a teste egészséges, a lelkét erőszakos hallucinációk és csatatéri rémképek terhelik. Középosztálybeli családja, úgy tesz, mintha minden rendben lenne, és minden eszközzel tagadja a fiú összeomlását. A szülők tagadják a helyzetet és belehajszolják a fiút korábbi életébe, mintha semmit sem változtatott volna rajta a háború és öldöklés. A hallgatás és a düh veszélyes csúcspontra ér, amikor a fiú bekattan. A család vagy belenyugszik a helyztebe, vagy elpusztul.

Stáblista:

Szereplők

Jeremy Collier
Maurine Collier
Bob Collier
Tracey professzor

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Nagy1A 2015 dec. 03. - 08:56:15
Na, azért a C kategória nem kissé túlzás!! Valóban ez egy egyszerû film, a rendezésben vannak apró problémák, de ez éppen olyan egyszerû, mint ahogyan a családban történnek a dolgok!
Mindössze a háborús szállal van probléma, ahol látszik az alacsony költségvetés, a többivel semmi baj sincs! Annak, aki jól ismeri a háborúból hazatérõ veteránok pszihés állapotát, ami ugyan úgy mûködik most Irak után is, annak ez nem volt annyira kevés, de azoknak akik a mostani háborús filmekhez vannak szokva, azoknak ez nagyon szegényes harctér volt, egészen biztos! Ettõl még a film nagyon jó, érdemes megnézni, különösen annak, aki már megélte ezt a szülõ - gyerek konfliktust! (Na nem ekkora súllyal persze)
moxika 2014 dec. 21. - 13:12:00
Nah azért ne ájuljunk el ettõl a családi vállalkozásban készített rém egyszerû filmtõl. Sajnos a szereposztás sem menti meg a c kategóriától. A téma persze adott, de ez kb. egy 5 éves óvodás rendezése (ismét nem tudom miért erõlködik), lapos feldolgozásban.
10/10
viktor666 2010 jún. 23. - 01:01:17 10/10
..a TAPÉTÁK!!!.. a rendezés...
...és a sok jó zene a 70-es évekbõl...
100 pont
10/10
viktor666 2010 jún. 23. - 00:54:56 10/10
...igenigenigen...
...végre..
valami szól valamirõl..
...mint egy normál magyar családban...
...csak nem olyen bunkó módon, mint egy szokvány magyar filmben...
... a bûbáj mama brutál terrorja... õ a legjobb...
....jjjessssz!!! 10 pont!!!