Hideg fejjel

Bakancslistához adom
Straightheads
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol thriller, 80 perc, 2007

Értékelés:

95 szavazatból
Szerinted?

Alice (Gillian Anderson) és Adam (Danny Dyer) között csak úgy szikrázik a levegő, amikor együtt indulnak el egy káprázatosnak ígérkező partira. Ám a kaland, amely szenvedélyes éjszakának indul, végül rémálomba fullad. A párost útközben ismeretlen fegyveresek tartóztatják fel, a férfit súlyosan bántalmazzák, a nőt pedig többen is megerőszakolják. A traumát sem Alice, sem Adam nem képes feldolgozni és amikor kiderül, hogy a rendőrség tehetetlen, elhatározzák, hogy saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást. Könyörtelen vérfürdő veszi kezdetét, amelynek során egy különös indíték is felszínre kerül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stupek2 2019 jún. 24. - 07:27:15 3/10
Egy MADMAX ujragondolva.
4/10
sorozatneked.hu 2018 jún. 07. - 17:18:41 4/10
4/10

Nem volt olyan rossz a maga kategóriájában, helyén kell kezelni. Szerintem ezt a 72 percet ki lehetett bírni.
2/10
RobiKriszti 2015 márc. 28. - 02:20:17 2/10
Rettentõen unalmas, semmitmondó, kibírhatatlan. Nem ajánlom senkinek. Kizárólag jószívûségbõl 2/10.
carcass69 2015 jan. 17. - 22:25:49
Ma néztem meg dvd-n, de a rövidsége ellenére is elgondolkodtató film. Nekem bejött.
9/10
EliPoison 2012 nov. 13. - 01:44:40 9/10
Kemény film! Egyébként remekül bemutatja, hogy a nõk erõsebbek, mint a férfiak. Ha testileg nem is... lelkileg mindenképp.
3/10
greghouse 2012 jan. 26. - 14:46:53 3/10
Ezt Gillian Anderson (aki NEM "Dzsillien-nek", hanem "Gillien"-nek ejti saját nevét, ahogy Duchovny sem "Dácsovni" hanem "Djukávni", a saját ejtésük szerint (saját szájukból hallottam Amerikában, nem tudom, hogy a magyar fõcím-szövegírók miért nem néznek utána), szóval Gillian akkor csinálhatta ezt a gyenge közepes munkát, mikor vagy vége volt az X aktáknak, vagy már nagyon döglõdött Duchovny kiszállása után. Szegény Gillian egyedül nem ment vele az X akták, illetve a Duchovnyt követny akaró Patrick-kal sem (korábban õ volt a T-1000 a Terminator 2-ben), Gillian fût fát elvállalt, keresgélt.
Hát ez nem sikerült, szerintem. (Állítólag most találta meg a helyét, Londonban, színházban kosztümös Shakespeare szerepeket játszik. valóószínûleg jobban is állnak neki.)
Ford Mustang 2011 szept. 10. - 16:40:00 Előzmény conchita
Nem egy nagy film valóban...
conchita 2011 szept. 10. - 04:56:29 Előzmény bohmajster
Ez engem is kiidegelt..többször is elkapcsoltam emiatt... éjjel 3-kor nem szeretem magam felidegesíttetni semmivel-hamár nem tudok aludni. Az elsõ felét többször volt szerencsém látni, magát a teljes egész alkotást csak egyszer..szerintem ez így is marad. Jó pontnak betudom, hogy ebben a sztoriban a nõ a tökösebb, ami ritkábban fordul elõ az ilyen témájú filmeknél, csak sajnos az idegesítõ jelleget nem tudja elnyomni. Az is lehetne a címe hogy A nagy vinnyogás..esetleg Végtelen nyüszítés.
Tibag05 2011 márc. 28. - 16:52:48 Előzmény Egy gondolatrendõr
nekem bejönnek az ilyen "büntetõ" filmek.
imádom mikor nyírják az ilyen mocskokat!
szemet szemért..!
nincs mese másként nem megy.
offtopic
imrenyibalazs 2011 márc. 28. - 05:31:58
Bocs, mert most sem olvastam el túl sok hozzászólást, látom már van egy pár. Nos én elég sok erõszakos, véres filmet láttam. Már kicsit nagyobb voltam, amikor egy NDK-s Colortron TV-n láttam a 87-es Predatort, ami filmre talán már nem a legnagyobb, nem a legigényesebb, de kis híján örök érvényû, mert ha megtörténne, hasonlóan történne; nálunk fejlettebb Földön kívüliek, ha erre tévednének, itt kedvükre randalírozhatnának; létrehozhatnák az országút fantomját is, persze megvalósíthatnák a Felejtés c. filmben látottakat, ezt most nem is sorolnám. Két dolog, hogy igaz, nekünk embereknek, amennyire tudjuk, itt a Földön rengeteg véres háborúnk volt, ezt sem ragozom; hanem hogy amikor figyelmesen végignéztem a Predatort, nos az is ijesztõ és végül is erõszakos, véres volt, bizony hatott rám.
Azóta mégis megnéztem egy pár véres filmet. A zongoratanárnõ c. film nem kimondott horror, de az is durva, persze elég jó; az akciófilmekben is volt(/van) rendszerint durvaság... - Nos végül a 28 nappal késõbb volt olyan, hogy amikor már én is láttam a TV-ben (2004 körül, erre nem emlékszem pontosan), elgondolkozva rajta azt mondtam, hogy végül így is meg lehet valósítani egy filmet, de nekem abból, abból az erõszakból, ami a vérengzésre van kiélezve, ez bõven elég volt; hozzáteszem, ki is akadtam annál a filmnél is egy kicsit.
Ezek után még csak láttam a két Barlang-filmet, meg A texasi láncfûrészes c. filmet bár ezek elég jók voltak, csak ezek is "húzósak". De az amúgy jó X-MEN-filmek, ahol nem mutatják úgy a vért, sem dobtak azért úgy fel; ezek igényesek de máshogy mutatják az erõszakot, a vérbosszút stb. Még a Szellemhajó nem megy annyira a vérre (a Kísértethajóban talán több a vér, ezt sem tudom annyira), míg a Kill Bill-filmek kimondottan tömeg-hentelõsek. Na nem sorolok fel minden filmet, csak arról írnék most, hogy a Hideg fejjel címet viselõ is véres, horrorisztikus, olyan elég morbid; és nekem elég gyenge. Kicsit - legalábbis számomra - lebutított X-MEN és lebutított Bosszúálló, talán még azt mondhatnánk, hogy lebutított Megtorló (- bocs, ha valamelyik film címében van határozott névelõ, amiért az én írásom pontatlan, mert én nem úgy írtam). A Hideg fejjel c. filmbõl a nõ (Alice) kicsit amolyan lebutított X-MEN 3-as Magneto, akit sérelem ért és utána megtorló- ill. bosszúhadjáratot "csinál" úgy, hogy azért a düh úgy tényleg nem vakítja el, más érzelmi kitörései sem nagyon vannak. - De ha errõl van szó, akkor - bár én csak egyszer, jó-pár hete láttam ezt - sokkal komolyabb ábrázolást, kivitelezést és kevésbé morbid filmet várnék.
2010-ben Antal Nimród elkészítette a szerintem elég jó, persze nem gyerekeknek való Predators (Ragadozók) c. filmet. Azóta még telt el egy kis idõ és jó-jó, hogy a filmipar egyre intenzívebben kell, hogy mûködjön; de ha vérbosszús, meg horrorisztikus filmeket hoznak ki - ehhez persze hozzá teszem, elég sok már a nemi erõszak megbosszulásával kapcsolatos film is - akkor az legyen legalább jó forgatókönyvû, igényesen kivitelezett film.
Még egy-két dolog, pl.: A klasszikus morbid film, ami szintén azért egy kicsit valótlan, az A csontember (eredeti címén The Bone Collector), az 99-es és sztár szereposztású. Egyébként Gillian Anderson még nem idõs, a filmen kb. 39 éves, de azért megemlítem, hogy a bõre itt még ugyan olyan, mint 10 évvel korábban, nos rendben, azért nem akarok okoskodni, csak én ezt láttam, de mindegy.
offtopic
cicburgerson 2011 márc. 23. - 23:26:04
Igen sok esetben látom,h. nem tetszett a film illetve mint nálad is, hogy alig tudtad végigszenvedni stb.
Nem igazán értelek. Mazohista vagy, h. ezt megtetted, vagy nincs másik csatornád????
3/10
Szissssz 2011 márc. 23. - 19:34:04 3/10
Borzasztó unalmas, vontatott, semmitmondó, rossz film volt!
Alig bírtam végig szenvedni. Közben minden mást csináltam mert abszolút nem kötötte le a figyelmemet.
Egy gondolatrendõr 2011 márc. 07. - 18:05:12
Egyébként akinek bejött a történet, az nyugodtan próbálkozhat a Törvénytelen címû, szintén önbíráskodás témakörben mozgó, szintén angol filmmel.Abban is Danny Dyer az (egyik) fõszereplõ.És ugyanabban az évben készült mindkettõ.
Egy gondolatrendõr 2011 márc. 06. - 18:48:52
"Könyörtelen vérfürdõ veszi kezdetét, amelynek során egy különös indíték is felszínre kerül."
Kicsit félrevezetõ ez az utolsó mondat, mert azt hihetnénk ez alapján, hogy kb. a film felétõl folyik a vér, és a leszámolásról szól a játékidõ jelentõs része.De ez nem így van.
Kvázi-SPOILER: Sõt, az indíték sem az úgynevezett vérfürdõ során derül ki.Ici-picivel elõtte.
drabál 2011 febr. 09. - 22:21:42
Nem tévesztendõ össze a Hidegvérrel c filmmel .az jobb.
vitkovits 2011 febr. 09. - 21:57:14
Nocsak, nocsak! Scally ügynök az ikszaktákból rendet vág a rosszfiúk-rosszlányok között? Nem semmi.
eberti 2010 dec. 07. - 14:15:06 Előzmény kataqp
IMÁDOM A "SZEMET SZEMÉRT" FILMEKET!!!
többek között ezért szeretem a "büntetõ" (C.Bronson)filmjeit!
egy tetves bûnözõt (gyilkosokat pláne) sem hagynak életben!!!!!!!
9/10
kataqp 2010 dec. 05. - 14:58:15 9/10
üdv, látom nagyon megosztja a publikumot a film...és ez jó. Láttam már a filmet kb 2 éve, majd megvettem, de nem néztem meg, mert motoszkált bennem valami a film miatt, majd a Hannibál után újravettem és valóban trükközés nélküli naturális alakítás (mint sokan mások G.A. istennõ, mint húzónév miatt néztem meg elõször). Amennyiben az alkotóknak ez, mármint a Vita, volt a céljuk, elérték és tükör a társadalomnak. Szép napot kívánok!
vitkovits 2010 dec. 05. - 11:37:01
Fontos körülménynek tartom, hogy a film európai és nem amerikai. Ugyanakkor teljesen jogos a 18-as karika, sõt, hozzászólásából azt veszem ki, hogy a széplelkek számára épp' bevezethetnénk Magyarországon egy 21-es karikát is, bár paradox módon az igazi nagykorúság határa éppen az USÁ-ban 21 év...
vitkovits 2010 dec. 05. - 11:30:34
Persze, hogy sok (amerikai egykaptafás filmeken nevelkedett) hozzászóló nem nagyon tud egy ilyen naturalista filmmel mit kezdeni, amelynek alapszándéka dícséretes és hiánypótló, annak megvalósításán viszont már valóban van mit vitatkozni.

Pedig elõbb-utóbb el kéne felejteni a remélhetõleg hamarosan idejétmúlttá vált polkorrekt szövegeket és az erre épülõ idióta, hiperliberális (itthon: eszdéeszes) filmeket.

Ha egy normális ("nempíszí")emberrel és a kedvesével ilyen dolgot mûvelnek leállatiasult, születésükkor amúgy még emberi lények, természetes, hogy az belõle ilyen szintû reakciókat vált ki, nem elsõsorban a drogozásra és a permanens sírásra-zokogásra, hanem a bosszúvágyra gondolok.

(...SPOILER!...)
Ez a film kísérletet tett annak bemutatására, milyen az, amikor a körülmények szerencsés összejátszása folytán (hamar kiderül a tettesek személye, azok elvonultan élnek, a rendõrség kikapcsolható a történetbõl, akad fegyver is, stb.) ez a bosszúvágy szabadon kiélhetõ, megvalósítható. Nos, hatalmas katharzis lehet! Az már aztán egy másik film témája, mi történhet a hatharzis után!
(...SPOILER VÉGE...)

Nálam 8/10 a film, elsõsorban az õszinte, a ködösítésmentességre törekvõ szándék miatt.
Összes hozzászólás