Holnap egy új nap

Bakancslistához adom
Ça ira mieux demain
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 86 perc, 2000

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Jeanne Labrune, az elismert francia rendező, forgatókönyvíró, producer és színésznő őrült vígjátékának köszönhetően betekintést nyerünk egy párizsi társaság mindennapjaiba, munkahelyi és magánéletébe. Labrune a filmet öt epizódra osztja, melyek mindegyikében egy-egy szereplőt ismerhetünk meg közelebbről. Születő barátságok, szerelmek, banális viták, apró félreértések tanúi lehetünk, amelyek végül komoly problémákká válnak. A fiatal és tehetséges csellista, Marie barátnője éppen költözködik, ám kiderül, hogy kedvenc bútorai nem férnek el az új lakásban. Ez a jelentéktelennek tűnő probléma számos nevetséges és fekete humorral átszőtt helyzetet eredményez. Közben Sophie és a pszichoterapeuta Xavier rájönnek, hogy házasságuk válságba került, mivel minden apróságon képesek összeveszni.
Bemutató dátuma: 2001. augusztus 9. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
marie1 2008 okt. 11. - 23:49:48
Nem nagyon ismerem Szõke Andrást, nem is nagyon nézem a filmjeit...Nem Õ az, aki reklámokban is szerepel? Akkor azért annyira már nem féltem az õ egzisztenciáját...úgy tûnik elég jól megoldja a helyzetét. :-D
marie1 2008 okt. 11. - 23:48:14 Előzmény mpy
Csak arra gondoltam, hogy ha alapvetõ problémái vannak egy embernek (vagy egy nemzetnek) akkor elég nehezen tud elrugaszkodni, felülemelkedni. A mi helyzetünk egyáltalán nem könnyû, ezért olyanok a filmjeink, amilyenek.
mpy 2008 szept. 20. - 08:33:35 Előzmény marie1
Mert ha olyan "egzisztenciális problémáik" lennének, mint a magyaroknak, akkor milyen filmeket csinálnának? Olyanokat, amikben még több "egzisztenciális problémát" nézhetünk? Az lenne ám a jó!!!
marie1 2008 aug. 10. - 10:36:35
Hihi, nem normálisak ezek a franciák. Mondjuk persze: ki az. Annyi azonban bizonyos, hogy nincsenek olyan jellegû egzisztenciális problémáik, mint nekünk, magyaroknak. Így bõven ráérnek "megpihenni" filmjeikben. :-D