Huck Finn kalandjai

Bakancslistához adom
Die Abenteuer des Huck Finn
német családi kalandfilm, 99 perc, 2012

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Miután Huck Finn és a barátja, Tom Sawyer kincset talált, kénytelen szűk cípőben és keményített ingben járni, ami együtt jár a gazdagok életstílusával. Huck azonban visszasírja a régi életét, amikor még mezítláb rohangászott a folyóparton. Egyik nap felbukkan a fiú erőszakos, részeg apja, és részt követel a pénzből. Huck elhatározza, hogy megszökik Jimmel, a házi szolgával, akit el akarnak adni egy rabszolgakereskedőnek. A két szökevény tutajjal indul útnak, lefelé Mississippin. Mark Twain regényéből.

Stáblista:

Szereplők

Huckleberry Finn
Sklave Jim
Tom Sawyer
Idős Finn
Richter Thatcher
Polly nagynéni

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Sunboy 2014 jún. 18. - 15:05:38 7/10
Kellemes és sokadik adoptációja Mark Twain híres mûvének. Voltaképpen nem jöttem rá, hogy 20 évente miért kell újra feldolgozni, de mert nem olyan történet amit el lehetne rontani/ máshogy bemutatni (mondom ezt úgy, hogy a többi változatát nem láttam). Önmagában a film megértéséhez ismerni kell az elõzményeket ( Tom Sawyer kalandjai ), mert ha nem akkor egy picit fapados lesz a cselekmény.
Maga a szereplõgárda és a stáb is fõleg német neveket tartalmaz, érdekessége még, hogy Németországon kívül a Duna mentén vették fel a Missisipis jeleneteket (csak kár, hogy Romániában). Kellemes hétvégi családi film, de moziban nem ezt nézném meg. 7/10