Ilyen még nem volt

Bakancslistához adom
Something New
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 99 perc, 2006

Értékelés:

108 szavazatból
Szerinted?

Kenya sikeres fekete ügyvédnő. Mindennek azonban súlyos ára van, a magánélet, a szórakozás ismeretlen fogalom számára. A barátai szerint semmi esélye arra, hogy férjhez menjen, hacsak ő nem tesz valamit az ügy érdekében. Végül sikerül rábeszélniük egy vakrandira. A dolog azonban balul üt ki, mert kiderül, hogy a kertépítő Brian fehér férfi. Később egy partin találkoznak újra, ahol Kenya megbízza a férfit, hogy hozza rendbe az új lakása kertjét. Ahogy az már lenni szokott, idővel összemelegednek, ám Kenyának még meg kell győznie a családját és a barátait arról, hogy jól választott.

Stáblista:

Szereplők

Kenya Denise McQueen
Brian Kelly
DJ Fuzzy Fantabulous

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Nótárius 2018 júl. 20. - 01:03:56 8/10
Úgy véltem, hogy egy kis könnyed kikapcsolódás érdekében nagyon alacsonyra kell állítanom az igényesség-mércémet. Tévedtem. Ez egy jó film: érdekes karakterekkel, vonzó hölgyekkel, hitelesen megérintő emberséggel és érzelmekkel, elgondolkodtató társadalmi alaphelyzettel, a humort sem nélkülöző szellemes párbeszédekkel valamint elnézhetően didaktikus üzenettel! A hibái felsorolását meghagyom annak, aki megbánta, hogy megnézte. ;-)
furfang 2018 máj. 07. - 20:08:45 Előzmény atti1974
Amit 2010-ben írtál, az mára, 2018-ra hatványozottan igaz.
9/10
sadrok 2018 márc. 16. - 22:57:01 9/10
Mindenféle magyarázat nélkül: érdemes megnézni, kellemes kis film. :-) 9/10
10/10
caomilla4 2017 okt. 16. - 18:37:02 10/10
Nagyon tetszett. 10/9
goodboy 2015 márc. 01. - 08:58:49
Hollywoodi álommese/tanmese a kötelezõ happy enddel. Aranyos film, de a szokásos kliséken ne lép túl, így pár óra múlva már nem is nagyon emlékszünk rá, legfeljebb egy kellemes bizsergés jut róla eszünkbe.
Dolphus Lundgrennus 2014 febr. 15. - 22:00:17 Előzmény gunslinger
Kegyetlen nick, de minden szavad arany - áldassék hát a neved...nekem így már nem is maradt mondanivalóm, pedig itt (is) lett volna bõven mire reflektálni...
gunslinger 2010 nov. 07. - 17:08:15
Hát, tudtommal eddig nagyon kevés népcsoport maradt "õsei földjén". Az egész emberi civilizáció egy folyamatos áramlás és küzdelem. Szerintem ez nem megoldható. A magyarok, a németek, arabok, stb. egyik sem õsei földjén lakik.

Az etnikumok esetében meg az általánosítás addig lehet jogos, ha csoportról beszélünk és százalékokról, egyén szintjén minden más.

Az afrikai feketék esetében meg teljesen érthetõ, ha van önérzetük. Nem õk akarták, hogy így legyen, ahogy lett. A fehérek kezelték õket "leprásként". Van bölcsesség abban, hogy "Amilyen az Adjonisten, olyan a Fogadjisten!". Persze nekik is túl kellene lépniük a múltbeli sérelmeken és megbékélésre törekedni, de hát ez az õ harcuk.

A bevándorlók esetében természetesen jogos, hogy igazodjanak!
atti1974 2010 nov. 07. - 14:45:47
Szép,és izgalmas a sokszínû kultúra,fõleg ha számunkra valamelyik még egzotikus is.Viszont úgy gondolom,hogy egy nemzet,népcsoprt kultúrája a maga szépségében csak a hazájában,az õsei földjén "mûködik",ha keveredik,az igen sokszor konfliktus forrása lehet.Az volna a kívánatos,hogy a különbözõ kultúrák õsi földjükön maradnának.Ha megszeretnénk ismerni,oda kell ahhoz utazni.Problémák vannak a sok millió muszlimmal Németországban,nem is akarnak beilleszkedni,gond van Olaszországban és Franciaországban a nagyszámú bevándorlóval,szerintem nem önzõség az a fogadó országtól,hogy elvárja,alkalmazkodjanak országuk szokásaihoz azok,akik egy jobb élet reményében letelepednek.És persze fordítva is,nem biztos pl.,hogy az Afgánoknak(stb.) a hamburger&coca-cola kultúra rájuk erõszakolt"bekajálására" van szükségük.
atti1974 2010 nov. 07. - 14:24:54
Nem a származása miatt néznek le bizonyos embereket,hanem a viselkedésük miatt.Bizonyos emberek képtelenek betartani alapvetõ viselkedési normákat,és ha ezek az emberek nagy számban tartoznak valamely etnikumhoz,akkor általánosítanak.Ez persze nem jó,de elgondolkodtató. Mindenki az általánosítás ellen tiltakozik,azon miért nem gondolkoznak el,hogy bizonyos népcsoportok tagjai miért oly nagy számban problémásak?Hogy esetleg képtelenek beilleszkedni a többségi társadalomba,akárhány Euro milliárdt is szánnak erre az adókból?
gunslinger 2010 nov. 07. - 13:14:09
A massza bizonyos helyeken való létrejötte elkerülhetetlen a közlekedés fejlõdése, a kereskedelem, a világgazdaság miatt.

De például nekem is fáj a szívem szegény tasmán õslakosokért, hogy már 100 éve nincs közöttük tisztavérû.

Afrikában sem a különbözõség a lényeg, hanem, hogy a másik java kell, ehhez meg keresnek egy indokot.

Na de nem akarok ezen vitatkozni. Ha valaki másfélét akar, hát szíve joga, ha valaki a "saját fajtájára" vágyik, hát, tegye. Csak nézzük le a másikat a származása miatt, ennyi.
FaTraktor 2010 nov. 07. - 12:05:15 Előzmény gunslinger
Szerintem is jó dolog, hogy sokszínû az emberiség. Ezért nem értem, hogy mégis mi értelme van a multikultinak? Miért kell egy nagy masszává változnia az emberiségnek?

"És esetleg még jogosnak is érzik, hogy igényt formáljanak a többiek javaira."

Mint, amikor Franciaországban gyújtogat a söprdedék segélyért. Egyetértek :)

"Az etnikai harcok esetében elsõsorban nem a különbözõség az indíték"

Ezt mond afrikában a törzseknek, meg a annak az igen nagy számú fegyveres csoportnak.
gunslinger 2010 nov. 06. - 20:38:14
Hát, a háborúkhoz számos indok elégséges, ahogy az elõttem szólók is elmondták.
Az etnikai harcok esetében elsõsorban nem a különbözõség az indíték, hanem az, hogyha a felek nem egyszerûen különbözõnek, hanem különbnek tartják magukat a másiknál, ha nem tudják tisztelni a másik kultúráját. És esetleg még jogosnak is érzik, hogy igényt formáljanak a többiek javaira.
Szerintem csodálatos a kultúrák, az embertípusok, a nyelvek sokszínûsége, valamint az emberi elme és a Teremtõ kreativitása, ami ezt létrehozta.
Származás miatt elítélni az egyént alantas dolog. A kollektív bûnösség elve, na az az idejétmúlt, csak sajnos sokan még mindig nem jöttek erre rá.
offtopic
szingh 2010 nov. 06. - 18:40:54
Elgondolkodtatott, amit írtál. Már az, hogy ebbõl szokott háború lenni.
Számba vettem -hirtelen- a háborúkat...Ami eszembe jutott.
Hát nem. Nem ebbõl szokott háború lenni, még polgárháború sem.
Az lehet, hogy volt már casus belli, azaz fogták már erre, volt már ez a mondvacsinált indok, ok a háborúra, de ez már más lap...
FaTraktor 2010 nov. 06. - 18:08:19 Előzmény gunslinger
Biztos alaptalanul tette Oliver Stone, Martin Scorsese és Allen DeGeneres is :))

Amúgy a tévében éppenséggel a multikulti megy, most ez a trendi. Mellesleg, egy csomó népcsoport egy országban, ebbõl szokott háború lenni.
Rak'Shiri 2010 nov. 06. - 14:32:01
Milyen röhejes ez a "faj" és bõrszín téma. A hasonlóság nem garancia az örökké tartó boldogságra, azt hiszem ezt mondták is valahol a filmben. A szerelem különben is két ember magánügye, a társadalomnak, fújolóknak semmi köze hozzá, ha szabad akaratukból vannak együtt és boldogok. Nekem könnyû ezt mondani, de talán hiteles is, mert igencsak "multikulti" (és nem mellesleg mûködõ)családból jövök.

A film annyira nem tetszett,egyszer nézhetõ. Rendkívül lassan haladtak az események, és Brian karakterének nem hagytak elég teret. De az üzenet jó volt.
gunslinger 2010 nov. 06. - 12:20:22
Elismerem, nem vagyok nagyon képben a Hollywoodi elittel kapcsolatban, csak roppantmód zavaró a manapság elharapózó mértéktelen és alaptalan zsidózás.
Sárkányölõ 2010 nov. 06. - 10:20:15
Nincs itt semmi összeesküvés-elmélet. Látom nem ismered Hollywoodot, arányaiban nagy ott a zsidók jelenléte és ennek vannak következményei. Jól jellemzi a helyzetet, hogy néha maguk a hollywood-i filmek szokták kifigurázni az ottani zsidó elitet, annak befolyását.

A film eléggé úgy néz ki, hogy beugró filmnek készült az ottani körbe. Ezzel remél plusz pontot a rendezõ. Mint amikor valaki azért készít Holokausztos filmet vagy vesz részt benne, mert azáltal akar az Oscar-díj közelébe kerülni. Nem is oly rég bukott ki az egyik ismert színész ezzel kapcsolatban.
gunslinger 2010 nov. 06. - 01:27:01 Előzmény FaTraktor
Itt nem az a kérdés, hogy a multikultit erõltetni kell-e?
Hanem az, hogy erõltetni kell-e tûzzel-vassal a homogén kultúrát. Ha valaki máshonnan jövõt akar, hát vegyen.
Legalábbis a film errõl szól nem?

Amúgy szerintem a legtöbb párkapcsolat valamilyen szinten az eltérõ kulturális hátterû egyének összeolvadását jelenti. És mint ilyen a feszültségek számos lehetõségét hordozza magában.

amúgy meg a magyarság is egy nagy keveréke az õsi magyar, bizonyos török népek, szlávok, németek, zsidók, cigányok és egyéb kisebb nemzetiségeknek. Úgyszólván az egész ország egy nagy multikulti. :-P
gunslinger 2010 nov. 06. - 00:58:08 Előzmény Sárkányölõ
Szerintem 2010-ben meg a "zsidó összeesküvés-elmélet" témát feszegetni idejétmúlt és földhözragadt.

Nem tökmindegy, mikor, hol és mit csinálnak zsidók? Ugyanannyi a gazember a nagyhatalmú gójok közt is, mint a nagyhatalmú zsidók között.
10/10
Stone Stone 2010 nov. 05. - 20:46:34 10/10
Igen sajnos:P:P

De attól függetlenül nagyon szeretem a mentalistát és ott is zseniális!!!!
Összes hozzászólás