Irodalom

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar kisjátékfilm, 55 perc, 2008

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Egy 20 éves író, induló irodalmi tehetség azzal tölti napjait, hogy otthon az írógépénél ülve lázasan keres egy novella témát. Egyszer csak kitalálja: egy kémről kéne írnia, aki Budapesten bujkál. Rögtön neki is lát a munkának, és a kémtörténet megelevenedik a filmben.

A képzeletbeli események nagyon ígéretesen indulnak, ám az írónak olykor vissza kell zökkennie a valóságba. Vagy a szomszéd szobában haldokló nagyanyja hívja kiabálva magához, hogy kéri az ebédjét, vagy az anyja érkezik haza a munkából. Időnként furcsa látogatók is beállítanak az utcáról, már ahogy az a hétköznapi életben lenni szokott. És miközben a novella cselekménye halad előre, az író abba sorra beleszövi hétköznapi élete szereplőit, ahogyan a képzelete diktálja. De mindkét világ igazi hőse egy öregasszony, a halálos beteg nagyanya, aki utolsó óráiban életre szóló tanulságokkal leckézteti meg saját irodalmi tevékenységétől megszédült unokáját.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • 40. Magyar Filmszemle

    2009
    Legjobb színészi alakítás (tévéfilm): Törőcsik Mari

Hozzászólások

Szerinted?
mulao 2009 nov. 14. - 22:23:02
Elkaptam.A Holecskó-Horváth páros szerintem jó volt, amúgyis szerepeltek már együtt.Szerintem jól is játszottak, fõleg Illés. Tõröcsik nekem valahogy jobban közömbös volt.Nyakó Julinak szinte alig volt szerepe.Gáspár Sanyi is rendben volt, szerintem.
Nem is tudom mit mondjak még, tulajdonképpen engem a szereposztás miatt érdekelt, azzal nem volt bajom.Még a film is egész tetszett.Legalább ilyesmit nem gyakran látni, magyar filmként, szerintem.
6/10
kgyuri0 2009 nov. 14. - 22:13:03 6/10
Hát, szintem ez nagyon bereményis volt.
Még a régi szép idõkbõl,mielõtt Széchenyi-paródiával kisérletezett.
Mint egy földuzzasztott CsehTamás-dal.
És, bár azok szinte mindíg maximálisak voltak, eltekintve kevés kivételtõl. ez a mostani mint ha a kivételek közé tartozna.
A végén az "irodalom, irodalom!" kiáltás valahogy fals volt. Pedig egy dal végén bármikor elment volna.
Egy dal után jön egy másik és helyre teszi az egyensúlyt, a film meg lemegy és vége.
mulao 2009 szept. 27. - 12:53:00
Ez is érdekel.Meglehet szerezni valahonnan, segítség?! Kösz.