Iskolapélda

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Az oktatás út a tudáshoz, a tudás pedig lehetőség arra, hogy szűkebb és tágabb környezetünkben, itthon vagy Európában és a világban megálljuk a helyünket. A tudásalapú társadalom az az autópálya, amelyen elérhető az esélyek kiegyenlítése, a gazdasági jólét, a foglalkoztatottság növelése, lehetőség tehát gyermekeink és saját magunk jövőjének megalapozására.

Az Európai Tanács lisszaboni csúcsértekezletén 2000. márciusában elismerte az oktatásnak a gazdasági és társadalompolitikák szerves részeként betöltött fontos szerepét, amely Európa világszintű versenyképessége növelésének eszköze és a társadalmainak kohézióját, valamint állampolgáraink átfogó fejlődését biztosító garancia. A csúcsértekezlet azt a stratégiai célt határozta meg az Európai Unió számára, hogy az Unió váljon a világ legdinamikusabb, tudásalapú gazdaságává.

Miként is állunk mindezzel itthon? Hogy érzik magukat a diákok, szülők és pedagógusok a magyar oktatás útvesztőin? Zsákutca vagy autópálya ma a magyar oktatás helyzete? Szabó Anett műsorvezetésével erre keressük a választ minden szerdán 17.30-tól Iskolapélda című magazinunkban. Becsengettek, az óra elkezdődött!

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
idlosza 2010 máj. 26. - 18:08:59 10/10
Nagyon érdekes volt a mai vitamûsor egy szociológus-közgaszdász, egy pszichológus és egy pedagógia-nevelésügyi szakemberrel.
Érzelmi intelligenciáról,tanár- diák kapcsolatról,nevelés és oktatásról.
Pl.A tanulási gondokkal küzdõ gyerek nem tekinthetõ független probléma viselõként,azt a neveltetési (talán a személyiségének nem kellõen megfelelõ) és érzelmi problémát is fel kell tárni, amely a környezetében található, és, ami a gyerek figyelmét elvonja a tanulástól.
Pl. önfegyelem hiányairól és következményeirrõl...