Tényő már az Árpád-korban a Pannonhalmi Apátság birtokába tartozott, nevét legelőször egy királyi helyiség-összeírás alkalmával említik. A táj egyik fő természeti jellegzetessége még ma is az erdő, a községet minden irányban az veszi körül. A falu környéki domboldalakat az elmúlt századokban ezen kívül a szőlőterületek foglalták el. Műsorunkban a következő helyi ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg a nézők: Tejfölös sült uborka, Nyers krumplis réteges, Bugyelláris pogácsa, Gombás palacsinta, Hentes borda tört burgonyával, Diós kevert.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások