János király

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar tévéfilm, 94 perc, 1975

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Földnélküli János angol és Fülöp Ágost francia király, Aquitániai Eleonóra királyné, Lipót király, Lord Essex. Mind a történelem mitikus alakjai, olyan legendás színészeink alakításában, mint Gábor Miklós, Márkus László, Gobbi Hilda, Bujtor István. Dürrenmatt Shakespeare nyomán átköltött drámája a Plantagenet és a Capet uralkodóház vérzivataros ellenségeskedésének korszakába kalauzolja nézőinket. "A sors szekerét a butaság húzza s a véletlen." - írja Dürrenmatt.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
crash48 2021 aug. 13. - 17:33:10 Előzmény simonyija
Tényleg roppant idegesítő a folyton váltakozó, pillanatra nem szűnő logó.Teljesen kizökkent,elvonja a figyelmet a mára már égi pantheonban játszó, legendás színészeink alakításáról.Feltételezem nézhető minőségben csak ez az egy M3-ról származó felvétel kering,kár érte.
9/10
simonyija 2017 júl. 09. - 12:27:02 9/10
Kiváló elõadás... de, nem tudom megérteni, hogy szabad rátenni az 5 nap múlva kezdõdõ vizes vb. mozgó, változó logóját, amit majd egy másik csatorna fog közvetíteni. Ez a kulturális értékek tökéletes semmibevétele. Az MTV saját mûsorait szembeköpi? Amúgy nem tudnánk a vb.-rõl? Hogyan engedhetõ meg az ilyen barbarizmus?