Japán különleges élővilága

Bakancslistához adom
japán természetfilm sorozat, 42 perc, 2003

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A vadon mindig tele van csodákkal, különleges teremtményekkel. Okinava szigetére visznek el bennünket a japán filmesek, ahol számtalan ritka állatfaj él. Többek között az iriomotei macska és a hosszúfarkú gyík. A mangrovéban csak rákból hetven faj él. A rákokra az árapály síkság élőlényei vadásznak, azokra pedig a költöző madarak. Eltölthetünk egy órát a különleges életközösségnek otthont adó mangrovéban, a tengerparti őserdőben.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
awxdful1 2010 dec. 29. - 11:17:18
M1-en, M2-n is megy néha igényes film, pl. tegnap is (délután M2-n Különös házasság, este M1-en Szent Péter esernyõje), a Spektrumról meg annyit, hogy néha fõmûsoridõbe késztetést érez arra, hogy neveletlen kölkökrõl, meg kutyatanítókról, és egyéb marhaságokról szóljon az adás, jobb filmeket néha, vagy csak éjjel tûznek mûsorra, ismeretterjesztõ filmeket mint pl. ez is én szívesen nézek "egész nap" (és nem vagyok kocka, gyakran járok szórakozni, de "unalmasabb" perceimben szeretem értelmesen lefoglalni magam), ugyanis azok is szórakoztatóak, a Sila királyság meg a t*köm tudja mi megy még....számomra nem. Amúgy nem hiszem, hogy a tv2, rtl szemetével kéne vetélkedni a királyi tv-nek, ugyanis azt a borzalmat lehet, hogy sokan nézik, de van azon a néhány együgyûn kívül is embert, akit nem érdekel a sztárok baromkodása, idegenek böfögése, vernyogása, és vevõk lennének az igényes mûsorokra (legalábbis porton ezt tapasztalom). Kellenek az igényes jó filmek is (és itt most nem a Meseautó gagyi Stohl bucis verziójára gondolok, mint ami ma lesz fõmûsoridõben), de a természetfilmek, dokumentumfilmek is elkélnének, nem éjfélkor, hanem pl. Híradó elõtt.
Ebbõl a természetfilmbõl kb. 10 percet láttam, mert elaludtam rajta, de tetszett amit láttam.
Flóra_kisasszony 2010 okt. 04. - 09:11:25 Előzmény bodri_
Azért a JÓ filmekrõl (ami szinte minden este van M1-n, M2-n vagy Dunán) én nem mondanék le.
Ott van példának a Spektrum. Na azon mennek ismeretterjesztõ filmek. Össze lehet hasonlítani a nézettségét akár az M1-ével. (Tv2-t Rtl-t már inkább meg sem említem.) Te sem néznéd éjjel-nappal az ismeretterjesztõ mûsorokat, nem vagyunk kockák, kell néha a szórakozás. Az említett közszolgálati adók filmkínálatával én meg vagyok elégedve (többé kevésbé).
offtopic
bodri_ 2009 dec. 30. - 22:47:20
Tényleg nem értem, hogy miért kell fõmûsoridõbe egyáltalán filmeket játszani, még ha igényesebbek is mint a 2 kereskedelmi TV-n láthatóak és miért nem lehet egész nap ismeretterjesztõ, dokumentum, igényes gyerek mûsor/programajánlat és esetleg néha tájékoztató jellegû, akár politikai (nem propaganda) mûsorokat adni ?! Nem igaz, hogy eladhatatlan, fõleg, hogy dotált az MTV, sok ilyen tematikus külföldi csatorna van és bár bulvárosodnak, szájbarágósak, de mûködnek. Így beállnak a sorba kb. tíz kereskedelmi csatorna mögé ami szintén B mozit ad és talán elérnek pár százalékos nézõszámot. Ennyit hozna a B mozit unalmasnak találók bázisa is. Szóval így tényleg ne kapjanak több pénzt, de kapjanak sokat, ha megvalósítják a célkitûzéseiket: ismeretterjesztés és pártatlan tájékoztatás.
Magdi 2009 dec. 29. - 01:03:01 Előzmény feketevipera
Hát akkor nézzük.
Nemsoká kezdõdik.
feketevipera 2009 dec. 28. - 19:30:36
Nyilvánvalóan annyira különleges lehet Japán élõvilága, hogy a királyi tévé adásszerkesztõi nem tartották méltónak arra, hogy nézhetõ idõpontban mutassák be nekünk. Esetleg még azzal tudnám indokolni a késõi kezdést, hogy rettenetes szörnyeket fognak benne mutogatni, amelyek bõven túllépik nemhogy a 18-as, de még a 118-as korhatárt is. Komolyan kérdezem: ennyire nincs igény olyan mûsorokra, amikbõl esetleg még tanulni is lehetne? Azon nem csodálkozom, hogy a kereskedelmi szennycsatornák mûsorán nem lehet hasonló alkotásokkal találkozni, de hogy a közszolgálati tévék is egyre inkább a népbutítás és az igénytelen "szórakoztatás" szolgálatába álljanak... Ezek után miért csodálkoznánk azon, hogy az emberek mekkora lelki és szellemi sötétségben élnek, és hogy az utánunk jövõ nemzedékek kezdenek elkorcsosulni (tisztelet a kivételnek). Tényleg csak ritkán láthat az ember igényes ismeretterjesztõ mûsorokat, annál több gagyi vetélkedõt, celebeket, önjelölt idiótákat. Régen annyira vártam pl. a Tévémagisztert meg David Attenborough sorozatait, mert értékes és érdekes mûsorok voltak. Ma meg a szeméttengerben úgy kell kifogni egy-egy tartalmasabb produkciót. Sajnálom, hogy ide jutottunk. Na mindegy, marad a videjjó, felveszem a filmet, aztán hajrá.