Jégország

Bakancslistához adom
Schneeland
német filmdráma, 136 perc, 2005

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az írónő Elisabeth tragikus körülmények között, autóbalesetben elveszíti a férjét. Az asszony egyedül marad a három gyermekükkel. Képtelen feldolgozni a történteket, a múltban, az emlékei között próbál kapaszkodót találni a súlyos teher elviseléséhez. A végtelen hómezőkre, a távoli Lappföldre utazik, sok-sok évvel ezelőtt ugyanis itt találkozott először a kedvesével. Ott azonban hamarosan részese lesz egy másik történetnek, egy szenvedélyes apa és lánya közti kapcsolatnak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Gina424 2014 ápr. 02. - 22:25:32 Előzmény Nagyszem
Szenvedélyes apa lánya viszony? Egy undorító, mocskos, gusztustalan pedofil állat rémtettének története! A kést mártottam volna belé más az elsõ tíz percben.
4/10
Nagyszem 2013 jan. 23. - 17:49:05 4/10
Azt gondolom, hogy egy olyan kapcsolat, mely egyoldalú, és abúzusnak minõsíthetõ, semmiképpen sem nevezhetõ szenvedélyesnek.
A zene annyira lehangoló, hogy legszívesebben kikapcsoltam volna a filmet, nem is egyszer. A képi megjelenítés, persze a helyszín miatt, szintén lehangoló, szinte szépia jellegû.
A történet két szálon fut, külön idõsíkokban, mely csak a film végén ér egybe, ezért csak annak ajánlanám aki szereti az ilyen típusú filmeket.
Nem mondom, hogy sajnáltam rá az idõt, mert azt gondolom a legtöbb filmbõl lehet tanulni valamit, hiszen mindnek van mondanivalója, de nem nézném meg többször, egyszer elég volt.