Jó szomszédok

Bakancslistához adom
Good Neighbours
18 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai thriller, 95 perc, 2010

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Új lakó érkezik egy montreali bérházba: Victor, a barátságos, de félénk tanító, akinek rögtön megtetszik Louise, a macskabolond pincérnő. Eközben a már régebben a házban lakó Spencer, egy kerekes székhez kötött, jóképű férfi és Louise között régóta szövődik valami, a lány át is jár hozzá beszélgetni. Legkedvesebb témájuk a városban garázdálkodó sorozatgyilkos, aki fiatal nőket öl és erőszakol meg. Köztük lesz Louise egyik munkatársa Johanne is. Louise félti az életét, és megkéri Victort, hogy kísérje haza munka után. Nem tudják még, hogy maguk is a sorozatgyilkos-ügy szereplői lesznek.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Judga szept. 09. 23:21:37 7/10 Előzmény Bouno

Spencer a macska- és sorozatgyilkos. Louise beteges viszonyban van a macskákkal, hűvös a férfiakkal, de mindkét szomszéd férfi érdeklődik iránta. Macskái megmérgezése miatt és tévedésből meggyilkolja a macskagyűlölő szomszédasszonyt, Valérie-t, és a sorozatgyilkos tettének álcázza. Victor is, Louise is felfedi Spencer titkát - hogy tud járni -, de nem teszik ezt nyílttá. Amikor mindkét férfi rendőr kézre akarja adni a másikat, a vetélytársát, Louise mindkettőnek cinkosságot ígér, mintegy versenyezteti őket. Victor a befutó, aki ezzel maga is bűnössé válik, mert Louise tettét fedezi, annak reményében, hogy ezzel a nőt magához kötheti. - Én ennyit raktam össze belőle. A legutolsó jelenetben Victor macskájának viselkedését utalásnak tekintem arra, hogy itt senki sem ártatlan, nem olyan, amilyennek mutatja magát.


A három főszereplő Louise, Spencer és Victor. Fordulatos film. Kicsit sokallottam a sejtetéseket, ezek miatt sok fordulatot ki lehetett találni, de azért maradt a végére is puskapor.
Bouno 2018 ápr. 18. - 15:28:12
Vki le tudná írni részletesen a cselekményt (akár privátban)?
8/10
Nira1900 2016 máj. 02. - 00:35:05 8/10 Előzmény Ayumi2
SPOILERES***

Hát, õszintén szólva, ez esetben én is felmenteném. Pedig nem vagyok érzéketlen az emberi szenvedés iránt.
Ha ez lenne az "üzenet" (remélem, nem), akkor szimpatikusabb karaktert kellett volna szánni a mérgezõnek.
cselszton 2014 jún. 13. - 13:24:42
Véletlenül bukkantam rá, és megnéztem. Fura volt az egész, inkább nyomasztó, mint izgalmas. Nem egy szokásos thriller, van is cselekmény, meg nincs is. Olyan, mintha valóban egy hétköznapi történet lenne, a szereplõk is nagyon emberiek, de valahogy egyik sem jutott el nálam arra a pontra, hogy úgy érezzem, tudok hozzájuk kapcsolódni. Nem mondom, hogy elvesztegetett idõ volt a megnézése, de én inkább egy erõs drámának mondanám, mint thrillernek.
Ayumi2 2014 máj. 25. - 21:32:35
Nem volt rossz, alapvetõen tetszett. Emberi viszonyok leképezõdése szélsõséges figurákon keresztül. Nem bántam volna a részletesebb jellemrajzot, így a szereplõk motivációi sokszor levegõben lebegve maradtak. Kifejezetten zavart, hogy a végén
SPOILER
csak az egyik bûnös nyerte el méltó büntetését. Beleillett volna a cselekményszövésbe egy gonosz naplóbejegyzés mondjuk, amit megtalálnak a sorozatgyilkosnál, és ami leleplezi a nõt. Persze ennek is van üzenete, ha úgy vesszük, az emberi lények szenvedésére való érzéketlenségrõl, csak mivel a "szokványos" elkövetõ megkapja, ami neki jár, a másikat mintha felmentenék a filmkészítõk.
SPOILER VÉGE
7/10
DonnaBella 2014 máj. 24. - 09:10:35 7/10
Nézhetõ, aki bírja gyomorral hogy olyasmit is láthat amit más filmek csak sejtetnek. Persze nem kell komolyan venni, az egész film groteszk.
olahmiki1959 2014 máj. 16. - 03:12:28
Az alaptörténet jó, mindenképpen megnézem.
Az, hogy eddig még senki nem szólt hozzá, viszont nem tudom, minek köszönhetõ.
Senki nem látta még, vagy nagyon gyenge?
Kíváncsi lettem...