Juan

Bakancslistához adom
dán filmdráma, 105 perc, 2010

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A büntetés napja közel - érzi a megrögzött csábító, aki nők ezreit hódította meg és hagyta faképnél. Mozart Don Giovanni című operájának pazar kiállítású filmfeldolgozásában az elsőfilmes Kasper Holten, aki egyébként a Dán Királyi Operaház művészeti igazgatója, a cselekményt az internetkorszak egyik modern nagyvárosába helyezi. A középpontban továbbra is Juan, a művész és hírhedett playboy szexuális ösztöne és pusztító hajlamai közti kényes egyensúly áll. Mozart egyik legsötétebb tónusú szerzeményét a Concerto Copenhagen zenekara adja elő Lars Ulrik Mortensen vezényletével. A filmet Budapesten forgatták.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
schwimmerjanos 2011 máj. 08. - 21:33:28 10/10
A Don Giovanni opera nagyszerû mai filmadaptációja. Kiváló operaénekesek hiteles játéka, remek dramaturgiai ötletek és brilliáns operatõri technika teszi élvezetessé a zeneileg elbûvölõ produkciót. Kép és hang ilyen szintû fonódása mûvészi élményt nyújt nemcsak operakedvelõknek.
4/10
adamnagysweetmovie 2011 ápr. 22. - 21:03:36 4/10
What for? Mi értelme volt ezt modernizálni? Azonkívül, hogy egy slágertéma önmagában bevonzza a szórakozni vágyó közönséget, de pont olyan don juanian üres fejjel/szívvel fognak távozni, ahogy bejöttek.
Teljesen fárasztó, felszínes keverése a mainak az anakoronisztikussal. Egyedül az menti, hogy nem akart full csillogás lenni, merte pl. ipari környezetbe helyezni, színpadi stilizációt vagy kézikamerát használni stb.
De akkor is, minek?