Julius Caesar

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-olasz-német-holland történelmi dráma, 89 perc, 2004

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Epikus pillantás Julius Caesar, az utolsó római diktátor életére, akinek halála egyúttal a Római Birodalom végét is jelentette. Krónikák rögzítik tevékenységeit Galliában és Egyiptomban, versengéseit Pompeius hadvezérrel, és az ellene, Brutus és Cassius kezei által esetlegesen elkövetett merényletet.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
drtibi 2022 nov. 30. - 15:05:58
Az ismertetőből idézek: "akinek halála egyúttal a Római Birodalom végét is jelentette" ??? Caesar Meghalt i. e. 44. március 15. A Római Birodalom (ezután lesz Augustussal császárság) még csak akkor kezd kibontakozni. A Birodalom bukásának konszenzusos időpontja i.sz 476. Azaz még jó 500 évre vagyunk. Az eredeti szövegben nyilván Köztársaság van, nem Birodalom.
"az ellene, Brutus és Cassius kezei által esetlegesen elkövetett merényletet." ESETLEGESEN? A pol korrect jegyében, mivel nem ítélte el a merénylőket Bíróság? Ez egy vicc. Gratula! Aki ezt a szócikket szerkesztette, adja vissza az érettségijét, ha van neki.
wacher 2016 jún. 26. - 23:32:24
Caesar 18 éves lett volna a történet elején, úgyhogy ne csodálkozz, ha fiatal színészt kerestek.
wacher 2016 jún. 26. - 23:25:46 Előzmény Cisco
Hát nem is másfél óra volt, hanem kereken három. Szóval vagy csak a felét nézted, vagy nem ezt vagy nem tudom :)

Cato szerepében valahogy nekem sem passzolt Christopher Walken, de a többiekkel semmi bajom nem volt. Igaz, nekem kimaradt a Rex sorozat (is), úgyhogy az ottani szereplõ nekem nem volt "elhasznált".

Sisto nekem éppenhogy bejött. Na nem a szép barna szemeiért, hanem azért, mert "gyermekies kinézetû" (akármit is jelent nálad ez egy 28 éves színésznél), nekem pont az a hiteltelen, amikor olyan színészt találnak egy-egy szerepre, akirõl ránézésre azt tippelném, hogy Cézárt fog játszani.

Ami a történetet illeti. Ez nem dokumentumfilm. És ha néhány helyen el is tért a valós eseményektõl, az nem megy a történet rovására. Persze mondhatod, hogy nem a szenátus rendszeresen használt épületében ölték meg, mert az éppen leégett korábban, és hogy a kalózok története is kicsit másként volt, és biztosan van még pár eltérés, de nem látom, hogy ezek a történet rovására mentek volna.

UI: Az IMDB szerint ebbõl van(?) egy 4 órás változat is, találkozott már vele valaki?
4/10
Cisco 2016 ápr. 12. - 00:06:25 4/10
A végjáték aztán tényleg megadta a kegyelemdöfést ennek a "remekmûnek". :(
Caesar megölésének sem a helyszíne, sem a körülménye nem stimmel. Így aztán sikerült tényleg padlóra küldeni a témája szerint sokkal többre érdemes filmet.
Azt nem értem, hogy miért akarják e témáról az ezredik bõrt is lehúzni egy már címében, témájában is nagy érdeklõdésre számot tartó filmmel másfél órában??? Ennyi idõ alatt lehetetlen jó filmet készíteni a történelem ekkora jelentõségû alakjáról.
Nyugodtan készíthetnének egy jó pár részes sorozatot, hiszen nagyon sok mindent tudunk már, tudnak róla a kor kutatói.
4/10
Cisco 2016 ápr. 11. - 23:46:41 4/10
Az elsõ jó félóra múltán egy elég közepes színvonalú filmnek tartanám, de a néhány évvel késõbb készült Andy Whitfield / Liam McIntyre fémjelezte Spartacusszal összehasonlítva legfeljebb egy C kategóriás alkotássá silányul.

Korunk rossz arcú Christofer Walkenje, a jól vasalt nyakkendõs-öltönyös szerepben sokkal inkább eladható Chris Noth, a Rex kutyus társaként közismert Tobias Moretti vagy ez az inkább gyermekies kinézetû Jeremy Sisto mind-mind olyan arc, akik teljesen hiteltelenné teszik az eljátszandó karaktereket, nagyon nem ide valók. Lehet, hogy azért is mert már egészen más témájú filmekre "elhasználták" õket, de tény, hogy a filmnek közel sincs meg az az elképzelhetõ, életszerû hangulata, mint pl. az említett szuperklasszis Spartacusnak.

Az ilyen történelmi filmeknek a szereplõk mellett nyilván a csatajelenetek a fõ attrakciójuk. Na hát az sem volt valami briliáns. Elég mulatságos volt például, amikor nagytotálban mutatták néhányszor a levegõben körbe-körbe lassan hadonászó tömeget, véletlenül sem egymásra sújtva. Aztán meg a csata egy-egy kiemelt szereplõjére fókuszálva, azok 4-5 ellenséget, hosszasan révedeztek, persze közben senki sem zavarta õket ebben, majd egy isteni szikrára tovább folytatták az öldöklést. Egy nagy formátumú filmben ilyen idétlenség elképzelhetetlen. Ahogy a galloknak öltözött statiszták tömegeinek visszavonulása sem. Azok a begörnyedt, lassított felvételként mozgó figurák, mint a kómájukból felijesztett hajléktalanok.

Persze nem is vártam akkora élményt ettõl, fõleg, hogy ez csak egy film és nem sorozat, de az olyan magasra tette a lécet, hogy mellette ez a Julius Caesar még jobban eltörpül.
Nálam ez a film legfeljebb egy 4-esre jó.
termination 2011 márc. 14. - 22:36:05
Én is kerestem kb fél éve 1 hétig néztem a webet, hogy ráakadjak, akárcsak a hannibál róma rémálmát, vagy a Róma címû sorozatot/mert 1 idõben nem lehetet megkapni/
nem kell mást tennetek ha meg akarjátok rendelni ezt a filmet, minthogy rámentek erre a linkre és csak 3000 ft ért ingyenes házhozszállítással megrendelitek.
http://www.filmkatalogus.hu/Julius-Caesar--f16796
Ayrton Corvus 2011 márc. 09. - 00:38:08
Ha jól emlékszem még a tv2 adta premierbe, ott láttam elõször.
A díszdobozos dupla lemezes dvd kiadásról:
A dobozon és a borítón se tüntették fel a feliratot, pedig van rajta magyar felirat.
Mindkét részt egy sima egyrétegûre rakták fel, igaz, hogy a két rész olyan 173 perc körüli, de nem is ez a baj, hanem, hogy a kópia nagyon ideges, néhol remegõs. Tv-n nézve nekem néha olyan érzésem van mintha nem dvd szabvány lenne azért idegeskedik a kép, pedig az. Monitoron nézve a kép teteje remeg, néhol a szereplõk neve kiírásánál vibrálás látható. Nem azért mondom, de egy díszdobozos kiadástól többet vártam.
Merryweather 2009 jún. 13. - 20:21:20
Ez az egyik kedvenc filmem. Nagyonn tetszett ez a feldolgozás, kicsit olvasgattam autánna a töri könyveket és elég pontosnak is mondható. Csak ajánlani tudom.
eugénia22 2008 máj. 15. - 19:21:40
Nem vagyok biztos benne,hogy ez az a film, amit láttam. Arra emlékszem,hogy ez volt a címe, és nagyon tetszett.


Amit láttam, nagyon tetszett.Régen láttam,nem is emlékszem annyira rá,de tudom,hogy nagyon tetszett.