"Kell egy csapat!"

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő film, 2009

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Filmes vetélkedő magyarországi és határon túli középiskolások számára a Duna Televízióban.
"Tudod, ki Minarik Ede? Vagy hogy hol forgatták a Szegénylegényeket? Hányszor járt Törőcsik Mari Cannes-ban? Kik éneklik bohócnadrágban, hogy "egyedül nem megy"? Ha mozirajongó vagy, ha szereted a magyar filmeket, itt a helyed!"

Az ötletgazda, B. Müller Magda fotóművész volt, aki negyven éves pályafutása során 60 filmben dolgozott. Tapasztalata szerint a mai fiataloknak nincs kapcsolata a magyar filmekkel, pedig gazdag kulturális örökséggel bírunk e tekintetben is.
Talán rácáfol az aggodalmakra az érdeklődés: 44 középiskolásokból álló csapat jelentkezett, hogy bebizonyítsa, ismeri és kedveli a magyar filmeket. Sándor Pál kultuszfilmmé vált alkotására, a Régi idők focijára utalva kapta címét a vetélkedő, amelyben továbbjutni nem volt könnyű feladat, hiszen a versenyzőknek 10 filmkülönlegesség alapos ismeretéről kellett számot adniuk hétről hétre, amelyekhez a döntőben további húsz magyar nagyjátékfilm társul.
A fiatalok teljesítményét filmes szakemberekből álló, háromtagú zsűri bírálta el, amelynek elnöke Kelecsényi László filmtörténész, tagjai pedig Pörös Géza, a Duna Televízió kulturális igazgatója és Böszörményi Gábor, a Mozinet magazin főszerkesztője volt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?