Kis tini hős

Bakancslistához adom
Kim Possible
amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 115 perc, 2019

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Kim Possible és Ron Stoppable a gimiben.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Nanba Jean Otus 2020 okt. 10. - 22:28:57 2/10
A Kim Possible mai napig az egyik kedvenc rajzfilmsorozatom. Meghatározó szerepe volt a gyerekkoromban és az akció műfaj imádatóm jelentős részét ennek a sorozatnak köszönhetem. Bármilyen furcsa is ez.

Szóval érthető módon igencsak elszörnyedtem, mikor megláttam, hogy élőszereplős adaptációt kap. Főleg mivel TV film adaptáció, a Disney "gondozásában".


Story/Cselekmény (3,1)

A story alaptematikája ugyanaz maradt, látszott a filmen, hogy a rendező mindenképpen szeretne hű maradni a rajzfilmhez. Amit külön érdemes megemlíteni azok a lemodellezett helyszínek (iskola, Kim otthona etc..), viszont az már elég szép kis is problémákat képzett, hogy a rendező hozott néhány különösen rossz döntést amivel az adaptáció hűségét és hitelességét vesztette el. 1; Túlmodernizálták az egészet, ennek okán sokszor borzasztóan jellegtelenné vált pár jelenet. Gondolok itt a hologramokra, a kivetítőkre vagy az internet jelenlétének túltolására. 2; Kim hírnevének túlerőltettése. A rajzfilmsorozatban külön odafigyeltek arra, hogy Kim ügynök élete ne befolyásolja az iskolai életét. Mert, noha nem volt titok a kiléte senki számára, nem kezelte senki sem hősként, sem celebként. Sajnos itt ez máshogy van, és ez különösképpen elrontja az egész hangulatát és élvezhetőségét. 3; Karaktererőszak. A karaktereket később kifejtem, de azt megkell említenem, hogy a karaktereket kellemetlenül rosszul írták meg, a szövegkönyvek és az interakciók is borzalmasak. 4; Akció jelenetek. Silányak és jellegtelenek. Nincs meg bennük az az egyszerű lazaság, ami oly nagyszerűvé tette a rajzfilmet. Ugyanarra a gyenge Disney-s sémára épülő koreográfiák, a szokásos gyenge és kirívó CGI effektekkel, amiket minden Disney TV filmben láttunk már. Meg sem próbálták kicsit jobban, izgalmasabban ábrázolni, pedig a büdzsé meglett volna hozzá. Mert, hát az egér tele van sajttal.. 5; Script. Megint és megint és megint. Mindig, minden alkalommal. Ugyanazt a sablonos közhellyet hozza, mint minden másik Disney TV film. A főhős elégedettlensége, majd hibája, amit aztán a hihetetlen felismeres követ.. És így basszunk el egy újabb franchise-t. Your Welcome. Mondja a Disney.

Karakterek (1,2)

Well... Talán ez a legsiralmasabb pontja a filmnek. Mert, ahogy fentebb említettem a karakterek szörnyen vannak megírva, amit csak tettéz a silány szövegkönyv. Ennek okán pedig karatererőszak, karaktererőszakot követ. Erre még rájött a modernizáció, ami sokszor még kellemetlenebbé tette az egészet.
És itt jön a mélypont. A színészek. Egy ember kivételével, sikerült összeválogatni a legkarakterhűtlenebb színeszeket, akik minő meglepetés, még színésznek is utolsók. Az egyetlen kivételről azt gondoltam, hogy biztosan a srác lesz a Goldberg Családból, hiszen Adam F. Goldberg karaktere jellemzőiben igencsak hasonlít Ron karakteréhez. Meglepő volt látnom mennyire nemtalálja az összhangot a karakterével. Persze még így is erősen kiemelkedett a sorozat 3 legszörnyűbb alakítása mellett, akik közül Shego volt a legkevésbé rossz. Bonnie és Kim messze a legnagyobb lehúzója volt a filmnek. De, hogy végre rátérjek a kivételre. Meglepődtem, mert tőle vártam a legkevesebbet még a trailer alapján. Ehhez képest igencsak jól hozta a karakterét. Ő nem más, mint Dr. Drakken. Kivételesen jól tudott azonosulni a karakterével. És, bár a szövegeit elbaszták, mégis hitelesen hozta az elismerést hajszoló, gyerekes egoizmust, ami olyan szórakoztatóvá teszi Drakken karakterét. Btw, Drakken és Shego párosa volt a kedvencem a sorozatból, mindig imádtam a ,,se veled, se nélküled"-szerű kapcsolatukat, a frappáns párbeszédekkel és a magyar szinkronok átélésével (az angol szinkron borzalmas minden szempontból, a magyar viszont kimagaslóan jó volt), egyszerűen nem tudtam nem mosolyogni, mikor együtt voltak a képernyőn. Sajnos, ezt a filmnek egyáltalán nem sikerült hoznia, márcsak a szövegkönyv borzalmain túl is, a Shego-t játszó színész egyszerűen alkalmatlan volt erre a szerepre.

Enjoyment (4,3)

Végeredményben meglehetett nézni. De abszolút egyszer nézős kategória. Kb, semmit se sikerült adaptálni az eredetiből, mindezt úgy, hogy érződött, hogy a hűség a cél. Pár hitelesen ábrázolt helyszín modellen kívül, persze ez nem jött össze. Drakken és Shego párosa csalódas. Kim szörnyű volt. Bonnie, aki Kim legnagyobb riválisa (Igen, bizony az nem Shego, pontosabban Kim életének mindkét oldalán van egy legyőzendő rivális), teljesen háttérbe volt szorítva, az a kevés játékidő, amit a képernyőn töltött pedig szörnyen cringe volt. Ron szódával elment. Wade csak úgy volt. Rufus pedig minek kellett bele, ha csak azért volt ott, hogy ott legyen...
A főcímdal pedig a legrosszabb, amit valaha láttam.
Szóval, lényegében azt kaptam amit vártam. Inkább ajánlanám ehelyett az eredeti rajzfilmet, de mindenképpen magyar szinkronnal. Az kivételesen jól sikerült.


Overral (2,8)
Huncut2012 2019 dec. 31. - 13:10:47
A világ legkirályabb tinédzser bűnvadásza, Kim Possible napközben suliba jár, mint bármelyik hasonló korú csaj, éjszaka azonban rendre megmenti a világot a szupergonoszok ármánykodásaitól.
8/10
Bionika 2019 máj. 31. - 21:38:51 8/10
Nekem tetszett