Komik - Utazás az Északi-Sarkkörön át

Bakancslistához adom
Komi - A journey accross the Arctic
francia-svéd ismeretterjesztő film, 52 perc, 2006

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Alekszej és Vaszilij Szibériában élő komik, az egyik legutolsó szibériai bennszülött nemzetség tagjai. Az Északi-sarkkörhöz közel családtagjaikkal élnek rénszarvastenyésztésből. A legtöbb komi már elhagyta ezt a sok megpróbáltatást kínáló helyszínt. Hogy etethessék az állataikat, minden ősszel átszelik az Urált, elmenekülnek a kemény szibériai telek elől, majd tavasszal visszatérnek ugyanezen az úton. A 4 hónapos utazás rengeteg áldozattal jár, sokan közülük és még többen az állataik közül nem élik túl. A forgatócsoport egy évre csatlakozott hozzájuk, hogy lefilmezze ennek a félig nomád törzsnek az életét, akik minden nehézség ellenére tökéletes szimbiózisban élnek a természettel és önmagukkal.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Dorkateo 2010 dec. 27. - 15:07:12 10/10
Hihetetlen, fantasztikus, a hátam borzongott néha, amíg néztem. Pedig valamennyire még tudom, mit jelent a természetben élni, csak én növénytermesztõ típus vagyok.

Szomorú, h a gyerekeik 9 hónapig tõlük távol élnek, egy városi iskolába járnak. Ha így nõnek fel, nem fognak visszatérni a szüleik életmódjához.
feketevipera 2010 dec. 26. - 18:39:49
Régebben láttam ezt a filmet, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Ezek az emberek számunkra kibírhatatlan éghajlati viszonyok közepette küzdenek a túlélésért, miközben az identitásuk is veszélyben van, részben a fokozatos eloroszosodás, részben a lélekszámuk csökkenése miatt. Aki tudja, nézze meg a dokumentumfilmet, páratlan élményben lehet része.