Kötéltánc az égen

Bakancslistához adom
Life on a Wire
dokumentumfilm sorozat

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Nik Wallenda nevéhez hat különböző Guinness-rekord fűződik. 2012 nyarán, a világon elsőként, egy kifeszített drótkötélen kelt át a Niagara-vízesés felett. A sorozatban megismerhetjük, hogyan születnek meg Nik rendkívüli, biztosítóháló nélkül végrehajtott mutatványai, amelyek a fizika és technika határait feszegetik!

A Wallenda család a 18. század óta foglalkozik cirkuszi mutatványokkal, és közel száz éve hajtanak végre kötéltánc mutatványokat, biztosítóháló nélkül - ennek köszönhetik világhírüket. A család több tagja is gyakorlás vagy mutatvány közben vesztette életét, így Karl Wallenda is, aki az 1920-as években megalapította a "repülő Wallendák" társulatot.
Nik a családjától örökölt tehetséget, munkabírást és szereplési vágyat a 21. század közönsége számára kamatoztatja, a legkülönfélébb eszközök felhasználásával. Ebben a rendkívüli sorozatban nyomon követhetjük, ahogyan Nik megtervezi, kipróbálja, összeállítja, majd végül előadja újszerű és merész mutatványait.
Az egész család bevonásával Nik olyan látványos produkciókat hoz létre, amelyekben a tudomány, a tehetség és a fegyelem segítségével lesz úrrá az életveszélyen. A produkció sikere - és valójában Nik saját élete is - a pontos előkészítésen múlik, ami többek között a szélsebesség elemzését és műszaki számításokat is igényel. Ez egy csapat feladata, amelynek vezetője nagybátyja, Mike, biztonsági koordinátora pedig édesapja, Terry.

Kövessük Niket lépésről lépésre, és lessük meg, hogyan születnek lélegzetelállító előadásai, amelyek szinte a fizika és technika lehetőségeinek határait feszegetik!

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Endy88 2012 szept. 10. - 16:00:24
Ez is érdekesnek tûnik...