Kutyafül-Macskanyelv

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Apu! Vegyünk egy oroszlánt! Na de kisfiam, még megenne minket! Akkor egy zsiráfot! Mégis hol tartanánk, a spejzban? Esetleg egy kutyát? Az kertbe való, nekünk pedig erkélyünk sincsen. Egeret? Gondolj anyádra! Nézd apu, itt egy hangya! Na látod, kisfiam, azt hazahozhatod!

No igen. A gyerekek szeretik az állatokat. Azonban van a világon egy kisfiú, aki még a szokásosnál is jobban rajong a természetért, és mindenkinél többet tud az állatokról. Ő Soma, a Törökvész úti Általános Iskola ötödik osztályos tanulója, aki azzal a különleges adottsággal jött a világra, hogy érti az állatok nyelvét. Nem csoda tehát, hogy szinte minden szabadidejét kettő-, négy- és százlábú barátai között, az állatkertben tölti. Egy ilyen kis fiú azonban mégsem mászkálhat a nagyvilágban egyedül, így hát rendszeresen vele tart nagypapája is, aki - az állatok nyelvén ugyan nem ért - viszont más, csodálatosabbnál csodálatosabb tulajdonságai vannak...

A leendő kis állattartók pedig kettejük különleges kalandjain keresztül tájékozódhatnak mindarról, ami egy kutya, néhány macska, esetleg egy tucat egér vagy egy pár szakállas agáma tartásához szükséges. Megtudhatják azt is, milyen állat mit enne, mit inna, hol lakna, vagy mit sportolna, ha tehetné, valamint az is kiderül, hogy hova érdemes fordulni, amikor kis kedvencünk megbetegszik, vagy éppen ruhára lenne szüksége télire.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 szept. 12. - 17:02:56
Érdekes mûsor volt.