Kutyám Duke

Bakancslistához adom
Duke
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai filmdráma, tévéfilm, 85 perc, 2012

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Egy kutya egyszer csak szó szerint besétál a tanárnő és családja életébe. Duke-ot gyorsan megszereti az afganisztáni bevetés során súlyosan megsérülő családfő, akinek azt követően is hűséges társa marad, hogy Terry elhagyja családját. Amikor pedig már úgy tűnik, közeleg a végső búcsú pillanata, Duke megmutatja, hogy erősebb, mint gondolták...

Stáblista:

Szereplők

Terry Pulaski
Alice Pirelli
Bethany Pulaski

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Kotarbinski 2022 márc. 12. - 08:44:10 Előzmény Kotarbinski
Bocsi, de kétszer jelent meg. Az egyik törlendő!
Kotarbinski 2022 márc. 12. - 08:42:05
Oké, akkor én mi is, "himba" vagyok? Merthogy szerintem egy nagyon jó film volt. Aki nem vette észre benne az eszmei mondanivalót, az szerintem érzelmileg sivár. Persze, tudom, hogy millió hasonló film látott már napvilágot, de ez a film is rámutatott arra, hogy a kutya milyen lelki erőt képes adni az embernek, s hogy vannak olyan állatorvosok, akik óriási elkötelezettséget éreznek az állatok megmentése iránt. Én az egész film nézése során folyton Dr. Polra gondoltam, aki egy filmbeli helyzetben éppúgy cselekedett volna, mint az állatorvos doktornő.

Maga a cselekmény, ti. az apa és a lánya egymásra találása lehet kritika tárgya, de szerintem mindent visz a kutya motívum beleágyazása a cselekménybe. S nekem éppen ez volt a lényeg.

Egyébként valaki mondja már meg azt, hogy mit jelent a "himba" szó?! Csak azért, hogy a kalapom mellé tűzhessem ezt is a több száz értekezésem, a 14 politikai filozófiai tárgyú könyvem, a nevem több mint 1100 nemzetközileg elismert tudós tanulmányában idézettsége mellé. Oké, akkor én mi is, "himba" vagyok? Merthogy szerintem egy nagyon jó film volt. Aki nem vette észre benne az eszmei mondanivalót, az szerintem érzelmileg sivár. Persze, tudom, hogy millió hasonló film látott már napvilágot, de ez a film is rámutatott arra, hogy a kutya milyen lelki erőt képes adni az embernek, s hogy vannak olyan állatorvosok, akik óriási elkötelezettséget éreznek az állatok megmentése iránt. Én az egész film nézése során folyton Dr. Polra gondoltam, aki egy filmbeli helyzetben éppúgy cselekedett volna, mint az állatorvos doktornő.

Maga a cselekmény, ti. az apa és a lánya egymásra találása lehet kritika tárgya, de szerintem mindent visz a kutya motívum beleágyazása a cselekménybe. S nekem éppen ez volt a lényeg.

Egyébként valaki mondja már meg azt, hogy mit jelent a "himba" szó?! Csak azért, hogy a kalapom mellé tűzhessem ezt is a több száz értekezésem, a 14 politikai filozófiai tárgyú könyvem, a nevem több mint 1100 nemzetközileg elismert tudós tanulmányában idézettsége mellé.
1/10
-Vídia- 2021 jan. 14. - 17:34:16 1/10
akinek ez 10 pont, az egy himba nomád namíbiai pásztor, akit először vittek moziba
max 2,3
kompenzáltam a himba-t
10/10
DUNAWÖLD 2020 nov. 01. - 18:09:39 10/10
Ilyenek a vígjátékok... Könnyem folyt a nevetéstől: A Fényességes Nyugat, pl. L.A. utcáin vagy 100 ezer hajléktalan nyomorog, ennek fele veterán... Ennél a pontnál már a térdemet csapkodtam!
Csak ajánlani tudom!
10/10
DUNAWÖLD 2020 nov. 01. - 17:08:23 10/10
Vígjáték?!? Wtf...